Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Kommentar:

– Er utbyggerne lure, naive eller rett og slett uinteresserte?

Skoler, barnehager, store og små til og fra Langsetløkka og Marka, situasjon fra vinteren 2016. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Snart 33 nye eneboliger ved Rønningen. Hvilken mamma eller pappa gidder å kjøre den lange veien via Myrerskogveien og Solemskogveien?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.03.2016 kl 13:01

Det er klart - det kommer 33 nye eneboliger i rekke på tidligere tomta til Rønningen Folkehøgskole, på Kjelsås.

I planene er også at adkomsten til og fra de nye boligene er nordover, med tilhørende utvidelse av Langsetveien og en restaurering av Lachmanns vei videre nordover mot Solemskogveien. Altså ikke sørover - over skolens egen tomt - og ut i Myrerskogveien.

En løsning som på ingen måte har falt i god jord hos beboerne i området. Protester, erstatningskrav, ekspropriasjonsproblemer, gamle hjemler på tomtene. Advokatmat.

Det må være mye makt, penger og prestisje som står bak en slik avgjørelse? Men man får vel bare prøve å gjøre det beste ut av det.

Men hvordan forstå at veivalget - ut gjennom Langsetveien - ikke er gjort til venstre. Ned mot Midtoddveien? I sakens kartutsnitt-vedlegg er det her kun tegnet en rød strek tvers over Lachmannsvei. Er det for på en måte å understreke at fortsettelsen av Lachmanns vei og ned Osebakken ikke inngår i prosjektet, og tanker i den retning er ikke tenkt?


Ja, strekningen er regulert til gangvei, men blir jo likevel benyttet som bilvei?

Så det er her det butter i tankegangen. Når man snakker med beboere rundt Langsetløkka rister de på hodet og sier at «de har nå bodd her både i 25 og 30 år og har da alltid benyttet Osebakken på vei ut og hjem fra, det vil de jo selvfølgelig fortsette å gjøre.»

Med det økte
antall beboere som det nye byggeprosjektet vil føre med seg, er det hevet over tvil at antall trafikanter av kjørende, syklende og gående - ikke minst barn - opp og ned Osebakken vil øke vesentlig.

Det er åpenbart at folk ikke vil kjøre bil og/eller sykle eller gå den lange veien rundt, via Myrerskogveien, dersom de skal:

  • Frakte/Hente barn ved skole
  • Frakte/Hente barn i barnehagen

  • Besøke butikkene Coop eller Frysja-torget
  • Til Postkontoret ved Coop
  • Reise med kollektivtransporten (Trikk og buss i Grefsenveien/Kjelsåsveien)
  • Ellers all biltrafikk i korrespondanse med Oslo Sentrum eller vestover i byen via

Frysja/Maridalsveien.

Hvilken mamma eller pappa gidder å kjøre den lange veien via Myrerskogveien og
Solemskogveien når man bare kan svippe opp eller ned Osebakken?


Etter at de nye eneboligene ved folkehøyskolen er ferdige, vil jo fremdeles Osebakken være åpen for biltrafikk. Med samme manglende vedlikehold som etter hvert har blitt påtagelig der. Det vil jo innebære risiko at enda flere skal kjøre ned og opp denne veien.

En utredning med begrunnelse for at alternativet om ferdsel i Osebakken ikke ble valgt som inn- og utkjøring til de nye Rønningen-boligene, ville vært på sin plass - trafikken i bakken vil øke.

Saken må tas alvorlig, og før det skjer en alvorlig ulykke i bakken.

John Gulbrandsen
Beboer Fjellknattveien

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...