Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

– Et syltynt argument for å bygge på idrettsbanen

SKEPTISK: Daglig leder av Oslostudentenes Idrettsklubb, Marlene Persson, er ikke enig i SiOs argumentasjon om idrettsbanen ved Domus Athtletica. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA (ARKIVFOTO)

DEBATT: SiOs holdning til utbygging på kunstgressbanen er dessverre nok et eksempel på at aktivitetstilbud drevet for og av studenter i Oslo, sliter med rammevillkårene sine, skriver daglig leder i Oslostudentenes Idrettslag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.01.2017 kl 09:33

Som Trond Bakke, boligdirektør i SIO, selv sier er kunstgressbanen fullt ut i bruk på ettermiddags- og kveldstid. Det er dette som er en indikasjon på behovet for banen.

LES SAKEN HER: SiO foreslår å bygger fire blokker med nesten 500 hybler, men vil ikke erstatte student-idrettsbanen, selv om Plan- og bygningsetaten mener omregulering utløser krav om erstatningsareal

Kunstgressbaner rundt om i landet står som hovedregel tomme på dagtid fordi barn og voksne innenfor breddeidretten er på skole og jobb. Dette med lite bruk på dagtid er derfor et syltynt argument i mot behovet for erstatningsanlegg.

En ikke-fullverdig 7-erbane som SIO har foreslått som erstatning vil innebære mer enn en halvering av kapasiteten som finnes på banen i dag, og denne gir heller ingen mulighet for kampavvikling for idrettene som driver på banen per i dag.

Slik presenterer SiO utbyggingsforslaget i Vestgrensa. Nybyggene ligger til venstre for Domus Athletica, og er bygningen med grønt tak, samt blokken med fasade mot ringveien. Foto: LMR ARKITEKTUR/SIO/PLAN-OG BYGNINGSETATEN


Vi er heller ikke enig i at treningstilbudet SIO står for er tilstrekkelig som aktivitetstilbud for studenter. Studenter generelt sliter langt mer enn resten av befolkningen med psykiske helseproblemer og følelse av ensomhet, og i Oslo står det spesielt ille til. Den type tilbud som studentene selv driver gjennom studentidrettslagene er veldig mye mer enn kun å trene på treningsstudio, slik SIO tilbyr.

Vi tilbyr nemlig også et sosialt fellesskap og tilhørighet som for mange studenter er helt avgjørende for om de trives i, og klarer seg gjennom, studietiden sin.

Det burde være unødvendig å forklare en studentsamskipnad, som skal jobbe med nettopp studentvelferd, viktigheten av arenaer studenter kan føle at de hører hjemme på.

Vi ser dessverre en lei tendens til at samskipnaden i Oslo tenker stadig mer på hva som er økonomisk lønnsomt for det de nå omtaler som et «konsern», fremfor å drive gode velferdstilbud for studentene, i dialog med studentene.

OSI vil ha alle studenter i aktivitet for å motarbeide ensomhet og dårlig psykisk helse. I fjor viste Sentio blant annet at 1 av 3 studenter føler seg utenfor. Som om ikke dette tallet er ille nok, er det enda høyere, 42 %, for studenter ved Universitetet i Oslo. For å motarbeide det trenger vi en styrking, ikke svekking, av anleggssitausjonen i byen vår.


OSI sier nei til nærmere 1500 studenter i året som ønsker å bli medlem, utelukkende fordi vi det er sprengt kapasitet på anleggene vi disponerer i dag. Vi synes derfor fortsatt ikke SIO sin plan om å bygge studentboliger på kunstgressbanen uten å erstatte den er en god ide. I alle fall ikke dersom man ønsker et helhetlig velferdstilbud som tar alle aspekter ved studentenes helse og trivsel på alvor, slik OSI gjør.

Vi håper SIO etterhvert tar til fornuften og lytter til oss, Bydelsutvalget, Plan- og bygningsetaten og Byrådet.

Marlene Persson
Daglig leder, Oslostudentenes Idrettsklubb

Her kan du lese mer om planene, og hva SiOs boligdirektør sier om kritikken

http://nab.no/meninger/studentene-vil-ha-boliger/19.13704" target="_blank">Les også svarinnlegg fra Aleksander Gjøsæter, leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus: Studentene vil ha boliger!


LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...