Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Får aktive mødre aktive barn?

Betyr aktive mødre - aktive barn? Foto: INGRIDKRISTIANSEN.COM

KOMMENTAR: – Det er mange som har spurt meg hvorfor jeg har fått så aktive barn.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.01.2017 kl 16:19

Og da mener jeg ikke at de er spesielt konkurranserettet i sin aktivitet, men at de er fysisk aktive mer enn 3-6 ganger i uka.

Mulig jeg som mor kan være «skyld» i denne aktiviteten, da jeg  var mer enn gjennomsnitt aktiv i alle tre svangerskapene (dette fordi jeg var toppidrettsutøver i lange løp.

Jeg løp omtrent til siste dag i alle tre svangerskapene. Jeg startet også opp min trening ganske raskt etter fødslene, rundt en uke.

Men jeg har ikke bare trent for å bli best mulig i min idrett, men jeg har vært fysisk aktiv i alle andre sammenheng også. Har gått til både barnepark, barnehage, skole og treninger med barna fra de var ganske små.

Så jeg har vel «hjernevasket» de til å få fysisk aktivitet som en del av hverdagen. Jeg mener jo det er en positiv «hjernevask» i alle fall nå til dags da fedme og inaktivitet blir et større og større problem.

Jeg har lest i en britisk studie, publisert i tidsskriftet Pediatrics, som viser at mors fysiske aktivitet har mye å si for hvor aktive barna blir. Studien fulgte mer enn 500 mødre og barna deres. Her så vi en direkte link mellom hvor aktiv moren var og aktivitetsnivået til barna.

– For hvert minutt moren var moderat til intenst aktiv, var barnet aktiv ti prosent mer, ifølge Kathryn Hesketh, hun ledet studien som ble utført ved Universitetet i Cambridge.

LES OGSÅ: Astrid inviterer igjen til 100 dagers gratis trening!

Dette viser at barn ikke er «naturlige aktive», men deres aktivitet påvirkes av foreldrene, og da spesielt mor, heter det i studien.

Det er her jeg forstår hvorfor mine barn er blitt så aktive. De har ikke hatt noe valg med en slik mor som meg, som sjelden eller aldri sitter helt stille.

Det er selvfølgelig flere forklaringer på dette. Når foreldrene er aktive tar de ungene med på aktiviteten. Der har jeg vært bevisst, har tatt med barna på det meste.

En annen forklaring er at foreldre i bevegelse er gode rollemodeller, de stimulerer barna til å like fysisk aktivitet. Så kom igjen folkens vær fysisk aktiv både med og uten barn, da vil du være en fin rollemodell for dine barn - eller fremtidige barn.

Fysisk aktivitet og trening gir stort sett bare positiv påvirkning.

Ingrid Kristiansen Løpedronning, driver treningsfirma og blogger.

Utdannet bioingeniør ved Trondheim Ingeniørhøyskole. Var på langrennslandslaget fra 1975-1979, og deltok i OL i Inspruck i 1976 og VM i Lahti i 1978. Kan vise til mange norske mesterskap både på ski (8 stafettgull) og i 25 NM-gull i løp, samt 2 kongepokaler, Egebergs ærespris, Nurmiprisen, Morgenbladets gullmedalje, Sportsjournalistenes statuett som «Årets idrettsnavn» i 1986 og 1987, 1981 ble hun tildelt Olavstatuetten,og i 1984 mottok hun Porsgrunds Porselænsfabriks Æredspris.

Har vunnet de største internasjonale maratonløpene omkring i verden som Stockholm (3 ganger), Houston (2 ganger), London (4 ganger), Boston (2 ganger), New York (1 gang) og Chicago (1 gang). I mange år innehadde hun også verdens beste tid på maratondistansen (2.21.06)

Kilder: ingridkristiansen.com og Wikipedia

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...