Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Feilslått struping

I disse dager, når T-banevognene i Oslo er helt andre steder enn ute på skinnene, er kampen om å komme seg fra A til B enda mer interessant enn vanlig...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

I disse dager, når T-banevognene i Oslo er helt andre steder enn ute på skinnene, er kampen om å komme seg fra A til B enda mer interessant enn vanlig. I Oslo sentrum har politikerne bestemt seg for at det beste er å strupe antall parkeringsplasser, fordi få plasser, i hvert fall i teorien, struper antall bilister som kjører til sentrum. I praksis ser vi at bydelene flommer over av biler som parkerer over alt, både lovlig og ulovlig. Og vi ser bilister som kjører rundt og rundt på stadig mer desperat leting etter et sted å sette bilen.

Nå opplever vi en parallell tankegang i vår egen bydel. 500 nye arbeidsplasser ble innviet med nybygget CIENS i Gaustadbekkdalen. Antall parkeringsplasser som følger med er utrolige 26. Tjueseks! Det betyr at 474 ansatte i denne bygningen ikke har noe sted å sette en eventuell bil. Så kan man jo spørre seg om dette skyldes overkapasitet i Forskningsparken fra før. Slik at det nå var på tide å redusere bilbruken?

Skal vi tro Unni Eriksen i Blindern Vel er ikke det helt situasjonen. Hun bekrefter det de fleste i bydelen vet veldig godt. Bilister uten ordnet parkering ordner seg selv. Boliggatene fylles opp. Grøntområder kjøres i filler. Turveier brukes som oppstillingsplasser. Unni Eriksen mener bilene ødelegger nærområdene og trivselen.

Er det så bedring i sikte? Nei, tvert imot. Det nye Institutt for Informatikk 2-bygget (IFI2), som er under utbygging i Gaustadbekkdalen, vil betjene omkring 3000 studenter, i tillegg til rundt 350 ansatte. Også her vil det bli svært lav parkeringsdekning for biler med cirka 120 prosjekterte parkeringsplasser i underetasjen på IFI2.

Nordre Aker Budstikke er mer enn spent på hvilke konsekvenser mangelen på parkeringsplasser vil medføre i årene fremover. Vi kan ikke forstå annet enn at vi nå går fra vondt til verre, og det uten at alarmklokkene ringer. Det går helt sikkert an å tvinge veldig mange til å la bilen stå, om bare parkeringsmulighetene er dårlige nok. Men selv med total struping er det noen som finner ut at de må ha med bilen, i hvert fall noen ganger, fordi de trenger den. Fordi de skal hente unger. Eller fordi kollektivtilbudet ikke fungerer. Eller det mangler sykkelvei. Eller de ikke har råd til å bosette seg innenfor sykkelavstand.

Vi kan ikke forstå annet enn at vi nå går fra vondt til verre

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...