Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Fiberfeber i U-landet Kjelsås

Det er underlig at ikke flere reagerer på det som er iferd med å skje over hodene på Kjelsåsbeboerne. Det strekkes kilometervis med kabler fra forskje...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2008 kl 08:50

Det er underlig at ikke flere reagerer på det som er iferd med å skje over hodene på Kjelsåsbeboerne. Det strekkes kilometervis med kabler fra forskjellige konkurrerende nettleverandører og resultatet er edderkoppspinn i alle stolper langs våre gater. Diskusjonen i denne saken går for det meste på det vi ser inne i vår egen stue og TV. Har folk sluttet å gå ut å se hva som skjer i uteområdene? Det virker som firmaer her i byen for ta seg til rette akkurat som de selv vil, mens private risikerer å bli nektet enkle utførelser som f.eks. å skifte vinduer.

I min barndom var ledningskaos i telefonstolpene et problem som etter hvert ble forbedret og de fleste ledninger lagt i bakken. En stor forbedring til glede for alle.

Jeg var på besøk i Irak i fjor og så hvordan ledningsnettet opptrer når styringen mangler totalt. Et typisk u-lands fenomen reflekterte vi, inntil vi kom tilbake til Kjelsås og så at det samme er iferd med å skje her. Er u-landstilstandene begynt å komme hit også? Går det ikke an å få disse kablene i bakken? Hva om alle disse konkurrerende skal trekke sine egne kabler i stolpene, Viken-Nett, Riks-TV, Canal-Digital, Get, osv.

I Sandefjord fikk alle for et par år siden fibertilkobling til sine hus. Det ble ført i rør i bakken og «blåst» inn til hvert hus på en elegant måte.

Per Arne Moen

Frustrert Kjelsåsboer

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...