Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Fire nye år i feil retning?

Klimaendringene er farlige, urettferdige og allerede i gang. Norge må bidra med å kutte sine utslipp nasjonalt, regionalt og kommunalt, og på det komm...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Klimaendringene er farlige, urettferdige og allerede i gang. Norge må bidra med å kutte sine utslipp nasjonalt, regionalt og kommunalt, og på det kommunale planet kan Oslo spille en rolle. I hovedstaden er miljøutfordringene store. Veitrafikken øker og fører til økte utslipp og dårligere luftkvalitet. Vi kaster stadig mer, men har ingen steder å sortere søppelet. Trikken står i kø, og billettprisene er skyhøye. Heldigvis fins det gode løsninger på problemene. Det eneste som mangler er politisk handlekraft.

Etter valgresultatet å dømme vil Høyre og Frp få fire nye år med byrådsmakt i Oslo. De har ikke tatt miljøtrusselen på alvor de siste fire årene, og det er dessverre grunn til å frykte at de ikke vil skifte kurs. Høyre og Frp stemte mot målet om å kutte klimagassutslippene med 50% i forhold til 1990 nivå innen 2030, og det merkes også på politikken i Oslo. Utslippene fortsetter å øke. Privatbilen prioriteres fremfor kollektivtrafikk og søppelhaugene vokser.

For å få bukt med miljøproblemene i Oslo må det iverksettes dramatiske og konkrete tiltak. Byen trenger en kraftig opprustning av kollektivtrafikken. Prisene må bli lavere, fremkommeligheten må bli bedre, sentrum må bli bilfritt og det må anlegges flere kollektivgater. Resirkulering av plast og våtorganisk avfall må komme på plass innen fastsatt tid, henholdsvis 2009 og 2011. Det er helt nødvendig at alle oljefyrer erstattes med miljøvennlig oppvarming. I tillegg må det nedlegges strenge restriksjoner på biltrafikken, og sykkelen må slippes frem. På denne måten kan Oslo bli en mer miljøvennlig by.

For å løse klimaproblemet og for å oppfylle målet om 50% kutt, må noen tørre å ta grep. Ikke alle tiltak vilvære like populære, men på sikt vil det lønne seg å prioritere miljøet. Vi forventer å se handlig og resultater fra politikerne. Det er mulig å gjøre noe med klimaproblemet, ikke bare nasjonalt, men også lokalt. Grip sjansen!

Ingeborg Fossestøl og Ingrid Rønning Strand,

Fylkesstyret i Oslo Natur og Ungdom

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...