Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Flere bakker i Grefsenkollen

Nordre Aker Budstikke er i utgangspunktet skeptisk til alle forslag om utvikling av områder i Marka, enten det er til boliger eller idrettsanlegg. Bev...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Nordre Aker Budstikke er i utgangspunktet skeptisk til alle forslag om utvikling av områder i Marka, enten det er til boliger eller idrettsanlegg. Bevaring av Marka er en fanesak for oss. En sak som ikke bare er av vital betydning i vår bydel, men i hele regionen. Det finnes mange gode formål som hver for seg kan produsere gode argumenter for å spise litt av Marka. Her er det viktig å se helheten. Hvis ikke går det med marka som med strandsonen rundt Oslofjorden.

Akkurat nå handler det om Grefsenkollen Skisenter. Eieren, Johan Schønheyder, har i mange år jobbet for en utvidelse av anlegget. Han forteller at Skogvesenet i 1995 igangsatte en omfattende høring og planprosess som endte i et vedtak om at alpinanlegget skulle utvikles med flere heiser og nedfartstraseer - blant annet i kleiva. Men planene ble ikke gjennomført. Siden er nedfarten utvidet uten tillatelse fra Plan-og bygningsetaten. Nå ligger en formell søknad på bordet. Og Friluftsetaten spiller på lag med Grefsenkollen Skisenter. Friluftsetaten er i sitt forslag til flerbruksplanen positive til både en oppgradert nedfartstrasé fra enden av kleiva og ned mot parkeringsplassen, samt en forlengelse av heisen - helt til topps.

– Vi har gjort vårt vedtak på en helhetsvurdering, og opplever ikke at forslagene er i konflikt med friluftsliv eller biologisk mangfold. Derfor anser vi heller ikke ytterligere områdeanalyser som nødvendig, sier Jan Fredriksen i Friluftsetaten til vår avis.

Nordre Aker Budstikke forstår entusiasmen. Men i likhet med Egil Ihlen, leder i BU, ønsker vi oss en helhetlig områdeanalyse før vi applauderer. Det er ikke beroligende at eieren ikke helt forstår problemstillingene rundt "inngrep" i Marka. Den som har fulgt diskusjonene rundt Rødkleiva i Vestre Aker bydel vet hvordan idrettsinteresser og friluftslivsinteresser faktisk kan kollidere skikkelig, og at venner kan stå mot venner i spørsmål som gjelder bruk av Marka. Aktive Marka-entusiaster er gjerne også idrettsentusiaster. Uten at alle dermed ønsker større og bedre idrettsarenaer i Marka.

Vi ønsker en videre diskusjon om utbyging av Grefsenkollen Skisenter velkommen. Men forventer at skeptikernes argumenter også lyttes til. Her er faktisk viktige problemstillinger som må belyses.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...