Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Flere løsninger

Finansminister Kristin Halvorsen har lovet full barnehagedekning. Om hun ikke når målet sitt skal hun gå av. Oslo er den byen som sliter mest med å op...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.05.2007 kl 13:00

Finansminister Kristin Halvorsen har lovet full barnehagedekning. Om hun ikke når målet sitt skal hun gå av. Oslo er den byen som sliter mest med å oppfylle målet. Og Bydel Nordre Aker er blant de bydelene det er vanskeligst å få frem nye barnehager. Vi tror ingen er uenige i behovet for flere barnehager. Men vi savner et bredere fokus på hvilke alternative løsninger som allerede finnes.

Barneparkene er etter vår mening et stemoderlig behandlet tilbud. Barneparkene er institusjoner i sine respektive nærområder. Forfatteren av denne lederen har selv hatt barn i to forskjellige parker. Løsningen krever tilstedeværelse av en av foreldrene deler av dagen. Men gir også rom for den voksne til studier, deltidsarbeid eller annen organisert virksomhet noen timer på dagen. Begge kan altså ikke jobbe fullt. Til gjengjeld får du en fabelaktig kontakt med barnet ditt, samtidig som barnet er i organisert lek sammen med andre barn under kyndig oppsyn fire timer om dagen.

- Ungene trives, og parkene er et flott alternativ til barnehagene, sier fornøyde foreldre i dagens utgave av Nordre Aker Budstikke.

Vi setter fokus på det triste faktum at en rekke barneparker over hele byen er lagt ned de siste årene. Mens politikerne står i kø for å snakke varmt om barnehager og sørger for stadig bedre tilskuddsordninger, er det svært stille rundt barneparkene. Faktisk har vi inntrykk av at mange ser på enhver barnepark som en potensiell utbyggingsplass for en ny barnehage. Logikken er enkel. Der det er barn noen timer om dagen er det mulig å utvide tilbudet slik at barna får heldagsplass. Vi synes denne utviklingen er trist. Vi har stor sans for argumentene til Marianne Skui, en av foreldrene som nå står opp og kjemper for at Damefallet, Kløverveien og Nordberg Barnepark må sikres videre eksistens.

Det er ikke mange år siden vi debatterte heftig hva som er best for barna våre, å være hjemme eller å gå i barnehage. Nå er det blitt en selvfølge at alle barn skal i barnehage, og at det er best for alle. Men vi vil slå et slag for valgfriheten. Fortsatt vil vi hevde at det har sin absolutte verdi å være hjemme med barna sine, og at et slikt valg avtvinger like stor respekt som å velge barnehage. Og at barneparkene representerer er en gyllen middelvei for både barn og forelde. Valgfrihet er et hyppig brukt honnørord i eldreomsorgen. Vi mener valgfrihet i forhold til pass av små barn er like viktig.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...