Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

For mange i barnehagene uten utdanning

I Oslo-barnehagene var det i 2006 hele 437 ansatte uten godkjent utdanning i stillinger som krevde førskoleutdanning. Økningen var på 100 fra året før...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2007 kl 15:30

I Oslo-barnehagene var det i 2006 hele 437 ansatte uten godkjent utdanning i stillinger som krevde førskoleutdanning. Økningen var på 100 fra året før. Dette er mye og viser at full barnehagedekning ikke bare dreier seg om nye, fine barnehager, men også om utdannede førskolelærere og assistenter som står i døren og tar imot barna. Det ene må gjøres, og det andre må ikke utelates, som ordtaket sier.

Byrådet har en betydelig jobb å gjøre for å få nok utdannet personale i barnehagene. KrF har i flere omganger i vår satt søkelys på dette. Heldigvis hadde halvparten av de 437 som må ha dispensasjon fra utdanningskravene i loven, en annen utdanning med noe pedagogikk, og mange gjør en god jobb. Men likevel. Det er for mange på dispensasjon. I tillegg kommer ufaglærte assistenter

I denne situasjonen skulle man trodd at byrådet hadde satt i gang storstilte tiltak for å gi ansatte nødvendig utdanning og hjulpet bydelene med byomfattende utdanningstiltak. Svar på spørsmål fra KrF viser imidlertid at det eneste tilbudet fra byrådets side er opplæring i byrådets prestisjeprosjekt ABC og 123. Resten overlates til bydelene. ABC og 123 er et spennende prosjekt for å lære barna bokstaver og tall i barnehagen, noe mange barn er veldig nysgjerrig på. Men i en situasjon der så mange ansatte går på dispensasjon fra utdanningskravet, byrådets tiltak vært flere og bredere.

Byråden opplyser nå til Kultur- og Utdanningskomiteen at han har vært i kontakt med Høgskolen i Oslo for å drøfte eventuelle utdanningstiltak. Han skriver at det er naturlig å komme tilbake til dette ved behandlingen av budsjettet for 2008. Det betyr vel at han skjønner tegningen, og at budsjettforslaget til høsten kommer med et skikkelig tilbud om utdanning til barnehagepersonell som kan være til hjelp for bydelene. Dette er helt nødvendig for å få full barnehagedekning. Her må byrådet skjerpe seg.

Aud Kvalbein (KrF)

Nestleder i Kultur- og Utdanningskomiteen i Oslo bystyre

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...