Nordre Aker Budstikke

For- vandlingen

nn I dagens avis presenteres flere trimmere – og ikke bare på sportssidene. Vårens NRK/Puls-deltaker Geir Erik Jensen, fra Kjelsås, har også fått spal...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.09.2008 kl 15:20

nn I dagens avis presenteres flere trimmere – og ikke bare på sportssidene. Vårens NRK/Puls-deltaker Geir Erik Jensen, fra Kjelsås, har også fått spalteplass i dagens avis. Han forteller ikke bare om at han for første gang i sitt liv skal delta i halvmaraton, på søndagsarrangementet "Oslo Maraton". Han forteller også om "forvandlingen". Geir Erik har nemlig fått et nytt liv etter at han på nyåret gikk over fra kategorien "sofagris" til "mosjonist" Han forteller blant annet om et mye større overskudd – ikke bare "i privaten", men også på jobben. Og fra det å dra seg ut av døra på joggeturene om ettermiddagen, må Geir Erik nå "bare ha det". Treningsturene er ikke lenger noe ork! Og Geir Erik oppfordrer andre til å mosjonere jevnlig – og også få et nytt og bedre liv – fullt av spenstige endorfiner som er med på å gi velværefølelsen etter en treningsøkt!

nn Nordre Aker Budstikke støtter Geir Eriks oppfordring, og håper også mange av leserne lar seg mosjonsinspirere. Det er vel også nok forskning og eksempler på at fornuftig trening er til det beste for kropp og sjel, særlig kombinert med et sunt kosthold. Og vi tror på Geir Erik, da han forteller at når man kommer inn i treningstralten så går det faktisk litt av seg selv. Det handler bare om å holde ut de første ukene – i "oppstartstiden" – da trimmen kan være litt treg å få i gang. Og alle trenger ikke løpe for hel- eller halvmaraton, slik Geir Erik gjør. Moderat mosjon cirka annenhver dag er også med på å holde forbrenningen oppe. Men regelen er enkel; skal du holde på favorittvekta, må det du putter inn stå i forhold til aktivitetsnivået. Eller så synes det godt etter hvert.

nn Mange gjør som Geir Erik og velger jevnlig mosjon, faktisk flere og flere skal vi tolke ut fra påmeldingsinteressen for de store trimarrangementene rundt omkring. Eksempelvis ble høstens birkebeinerritt fulltegnet før mange engang rakk å skru på pc'en og logge seg på nettpåmeldingen en tidlig morgen i fjor høst. Rittet ble utvidet til også å gå på fredagen før. Arrangørene bak søndagens Oslomaraton tipper på rundt 6500 deltakere totalt. Det er rundt 40 prosent økning fra i fjor!

nn Til uken er det høstferie for mange. Det kan jo bety starten på et nytt og bedre mosjonsliv i en eller annen form. Og skulle ikke "forvandlingen" begynne i løpet av ferien – så kan den jo starte senere. En av de beste tingene med trimming er nemlig det at det aldri er for sent å begynne å trene – eventuelt aldri for sent å begynne å trene igjen heller.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...