Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Forbedrer vannlednings- nettet på Nordberg

Svar til artikkel "Brunt vann i springen på Korsvoll" 3. mai 2007 Et omfattende anleggsarbeid på Nordberg skal forbedre vannledningene i området. Det...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2007 kl 15:30

Svar til artikkel "Brunt vann i springen på Korsvoll" 3. mai 2007

Et omfattende anleggsarbeid på Nordberg skal forbedre vannledningene i området. Dette arbeidet skal være avsluttet i utgangen av 2007. 3200 meter vannledninger er da fornyet.6 opplysningsskilt er plassert synlig langs veiene på området der anlegget foregår. Vann- og avløpsabonnenter har mottatt brev og brosjyre om anleggsarbeidet. Ved vannavstenging blir de beboere som mister vannet varslet ved at det settes opp oppslag i alle oppgangene til blokkene og det blir levert varselsbrev i postkasser til bolighus samt at det også blir varslet via telefon.Utbedringene gjennomføres for å opprettholde den gode standarden på vannforsyningen.Et resultat av utbedringene er også at vannlekkasjene reduseres.Vannavstenging ved fornyelse av vannledninger I forbindelse med anleggsarbeidene på Nordberg må etaten stenge av vannet i visse boligområder. Når ventiler på vannledninger stenges og åpnes i forbindelse med utbedringsarbeid kan dette forårsake brunt vann over større områder. Årsaken skyldes at strømretningen på vannet ofte snus og vannhastigheten økes. Dermed drar vannet med seg partikler som humus og rust som har ligget på bunnen av rørene.

Vannlekkasjer Ved akutte vannlekkasjer øker hastigheten på vannet i vannledningen og dette medfører at partikler som har ligget i ro blir virvlet opp og dette kan føre til dårligere vannkvalitet. Etter reparasjoner av vannledninger spyles det.Vannet er helsemessig trygtDet brune vannet er ikke helsefarlig, men har en redusert bruksmessig kvalitet. Det anbefales alltid å holde kaldtvannskranen åpen til det brune vannet er tappet ut. Drikkevannet i Oslo er helsemessig trygt og det kontrolleres ukentlig 25 steder i Oslo. 15 av disse vannprøvene er faste prøvepunkter på vannledningsnettet som et ledd i kvalitetsoppfølgingen.Eventuelle kvalitetsavvik rapporteres til Mattilsynet. De bakteriologiske analysene utføres av laboratoriet til Norsk Matanalyse.

Varsling til berørte beboere Ved planlagt vannavstenging blir beboere som mister vannet, varslet på forhånd via telefon. Den samme informasjonen blir også publisert på Vann- og avløpsetatens internettsider under Akutte hendelser/pågående arbeid.Ved akutte hendelser som vannlekkasjer blir også informasjon sendt via telefon til berørte beboerne så raskt som mulig. Dette er uforutsette hendelser hvor beboerne ikke kan bli varslet på forhånd. Det er kun beboerne som mister vannet som blir varslet via telefon ved vannavstenging og vannlekkasjer. I forbindelse med anleggsarbeidene på Nordberg har Vann- og avløpsetaten utført gjentatte vannavstenginger de siste månedene. En vannavstenging 26. april i Tåsenveien og Carl Kjelsens vei torsdag 26. april førte til at et stort område utenfor selve arbeidsstedet ble rammet av brunt vann. Etaten vil fortsatt gjennomføre flere vannavstenginger i tiden fram til anleggsarbeidet er avsluttet innen utløpet av året 2007. Abonnenter i de områdene som da kortvarig mister vannet, blir varslet via telefon og avstengingene publiseres også på etatens internettsider.

Vann- og avløpsetaten beklager at Odd Fløymo ikke har fått svar på sine henvendelser om årsaken til det brune vannet og om det er helsemessig trygt å drikke. Vann- og avløpsetaten lover å gjennomgå og forbedre rutinene på dette området. Mer informasjon på Vann- og avløpsetatens internettsider: www.vav.oslo.kommune.no

Spesialkonsulent Margrete Nilsen

Vann- og avløpsetaten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...