Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Fornuftig med tomme hybler?

Studentavisen Universitas har satt fokus på et spennende Oslo-fenomen. Studentene strømmer til hovedstaden fra hele landet og fra utlandet, i tillegg ...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.01.2007 kl 11:05

Studentavisen Universitas har satt fokus på et spennende Oslo-fenomen. Studentene strømmer til hovedstaden fra hele landet og fra utlandet, i tillegg til dem som naturlig sogner til byen. Alle skal ha et sted å bo. Men ikke alle tar til takke med hva som helst. Vi ser at de samme utviklingstrekkene som i boligmarkedet for øvrig gjør seg gjeldende også her. Når nordmenn skal ha seg hytte nå, så skal det gjerne være med bredbånd, vei helt frem, parkering, kort vei til skitrekk, butikk og utesteder. Den norske mann og kvinne skal ha masse plass, komfort og stil. Nå er avkommet til ski inn og ski ut-generasjonen på full fart inn i studiehverdagen. Mange er vant til at mamma og pappa har penger, og er villige til å bruke dem.

I et slikt perspektiv er det lett å forstå at mange rynker på nesen når de kommer til Nordre Aker Bydel for å se på de ledige hyblene Studentsamskipnaden har å tilby på Kringsjå og på Sogn. Beliggenheten er feil. Du kan jo ikke gå verken til Universitetet eller til puben eller treningssenteret uten å bli sliten. Ikke er det veldig mye plass heller. Og skrekk og gru, du må dele kjøkken med andre studenter. Nei, dette er ikke noe å tilby kjekk norsk ungdom med klare mål for fremtiden, med visjoner om å ta sin andel av velstandskaka. Dermed blir hundrevis av hybler stående ledige. I følge Studentsamskipnaden er dette en vel gjennomtenkt politikk. Vi skal ha rimelige boalternativer til studenter i Oslo.

Nordre Aker Budstikke forstår tanken bak. Det er viktig å ha et differensiert tilbud. Samtidig vil vi advare mot å følge denne linjen veldig langt. Det må være markedet som bestemmer også her. Dersom studentene er villige til å betale mer per kvadratmeter, dersom hyblene blir større og standarden bedre, så må det eneste riktige være å modernisere. I Bydel Nordre Aker har vi triste erfaringer med tidligere privateide studenthybler som er blitt brukt til sosial dumping.

Vi frykter ikke at Studentsamskipnaden skal begynne å leie ut til andre enn studenter. Men vi frykter en tendens der studentbyenes anseelse faller, og at det på sikt skal ses som mindreverdig å bo her.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...