Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Forvirrende Ap

Bystyret gikk i sitt møte 31. januar inn for et fullt skille mellom stat og kirke i forbindelse med Kirke- og kulturdepartementets høring. Men vedtake...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Bystyret gikk i sitt møte 31. januar inn for et fullt skille mellom stat og kirke i forbindelse med Kirke- og kulturdepartementets høring. Men vedtaket var bare delvis avklarende. For vi fikk aldri vite hva Oslo Arbeiderparti mener om denne viktige saken. Det finner vi underlig. Særlig fordi det er deres egen minister Trond Giske som har sendt saken ut på høring for å få vite hva blant andre politikerne i hovedstaden mener. Andre partier hadde fristilt sine medlemmer i saken. Vi fikk oppleve noe så uvanlig som at ordfører Per Ditlev Simonsen gikk solo. Han gikk for første gang i sitt politiske liv på tvers av flertallet i Høyres gruppe. Ordføreren ønsket fortsatt statskirke. Han medga at han ikke hadde veldig gode prinsippielle argumenter for en fortsatt statskirkeordning. Men han sa han er overbevist om at en kirke uten tilknytning til staten vil bli en mer sekterisk virksomhet. Ordføreren mente mange i Norge har beholdt et forhold til kirken gjennom sitt medlemskap i statskirken, og dette ønsket han ikke å rokke ved. Han talte varmt for ordningen med at staten utnevner biskoper. Det har bragt kirken i riktig retning, mente han. Hans egen byrådsleder Erling Lae var av motsatt mening. Lae påpekte at utnevnelser av kirkelige ledere ikke alltid har sikret stor åpenhet. han ønsket et klart skille velkommen.

Sprekken i Høyre i et så privat verdispørsmål som dette mener vi er et sunnhetstegn. Vi har stor sans for argumentasjonen fra begge de to Høyre-toppene.

Desto mindre sans hadde vi for Aps taushet. Trond Jensrud forsøkte å imøtegå kritikken, og fortalte at gruppens medlemmer ikke var tause fordi de ikke turte eller ikke fikk lov til å mene noe, men fordi de mente tidspunktet ikke var inne for å konkludere!

Maken til tull! Dette var ikke tiden for å konkludere, men for å diskutere. Den ene representanten etter den andre påpekte viktigheten av en åpen diskusjon om kirkens stilling i landets hovedstad, som også er den byen i Norge der vi har flest folk samlet med annet livssyn og religion. SVs Kari Pahle var blant dem som uttrykte stor skuffelse over at byens største parti holdt tett om hva de mener. Pahle syntes det var trist at ikke hele Oslo forteller sine omgivelser om hva politikerne mener. Venstres Ola Elvestuen sa det samme, mens Høyres John Tore Norenberg mente Arbeiderpartiets holdning rett og slett var forvirrende.

Det er vi sannelig enig i. Hvorfor Giskes partikamerater ikke vil bli hørt i en viktig høring er ikke til å begripe. Noe godt bidrag til å styrke demokratiets prosesser var dette i hvert fall ikke.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...