Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Fra ide til lønnsom bedrift

Det bobler over av gode ideer i bydel Nordre Aker. Stadig møter vi noen med en god forretningsidé og med lyst til å starte for seg selv, men motet svi...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Det bobler over av gode ideer i bydel Nordre Aker. Stadig møter vi noen med en god forretningsidé og med lyst til å starte for seg selv, men motet svikter. Noen tør, og skaper nye arbeidsplasser i nærmiljøet, i byen, landet, ja, til og med internasjonalt. Det handler om å se et behov og tørre å gjøre noe med det. Verdien av en forretningsidé ligger imidlertid i evnen til å kommersialisere og skape lønnsomhet, ikke i ideen alene, men her er det hjelp å få:

Hver onsdag arrangerer Næringsetaten i Oslo gratis etablererkurs i lokaler i Tollbugata 27. Kurset tar for seg det viktigste du må tenke gjennom og vite dersom du vurderer å starte egen bedrift. Hva slags selskapsform en skal velge; enkeltpersonforetak, ansvarlig selskap (ANS/DA) eller aksjeselskap og hva slags rettigheter og plikter en har som etablerer hva gjelder skatt, merverdiavgift, personlige rettigheter og regnskap og revisjon.

Servicekontoret for næringslivet i Oslo bidrar til at det blir enklere og mer attraktivt å etablere og drive private bedrifter i Oslo og tilbyr oversikt over nødvendige tillatelser, autorisasjoner og saksbehandlingstider, oversikt over økonomiske støtteordninger, veiledning i forretningsplanutvikling og etablererkurs for gründere

Innovasjon Norge har gode resultater å vise til og gir hjelp til personer og grupper med tro på sin egen ide, og lanserer denne høsten "GRO-programmet", som er et nytt program rettet mot etablerte kvinnebedrifter. Gledelig er det også at Handelshøyskolen BI og Avantor ASA har tatt initiativ til Nydalen Startup, som gir bistand til kommersialisering av virksomheter, med hovedfokus på tidligere studenter og personer fra det akademiske miljø.

Vi må alle bidra til bygge bydelen, byen og landet. Har du fått en god ide har du også et ansvar for å sette den ut i livet. Vi hører gjerne fra deg i Nordre Aker Budstikke når du er i gang!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...