Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Kommentar:

«Gi barn og unge en stemme i utviklingen av vår bydel»

Oslo KRF ønsker demokratisk valgte barne- og ungdomsrepresentanter (med tale- og forslagsrett) i bystyrets byutviklingskomité, og i bydelens miljø-, plan- og samferdselskomité, skriver Eivind Fremstad. Her er Nordre Akers ungdomsråd fotografert i fjor høst. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIVFOTO

Oslo kommer til å vokse med en hastighet tilsvarende Molde by årlig framover.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Byen vår står foran store endringer. Nordre Aker er en attraktiv bydel å bo i, og flere store utbygginger er på trappene.

På Frysja blir det nå regulert en ny boligby mellom Akerselva og marka for opptil 950 boligenheter.

Bydelsutvalgets miljø-, plan-, og samferdselskomité har til behandling flere innspill til utbyggingsplanene. Det foreslås lavere utnyttelsesgrad og redukjson fra 8 etasjer til 6 etasjer, som vil gi en reduksjon av antall boligenheter til 600. Dette vil sikre bedre oppvekstmiljø i denne utbyggingen.

Nordre Aker KRF stiller seg bak disse forslagene.

LES OGSÅ: Høy temperatur på folkemøte om «nye» Frysja


Oslo KRF har en visjon om at Oslo skal være verdens beste storby å vokse opp i for barn. Det innebærer blant annet at byutvikligen tilpasser seg barnas behov og lytter til barnas ønsker. Det er viktig at barn og ungdom blir hørt, spesielt nå som byen og bydelen vår er i så sterk utvikling.

Oslo KRF ønsker å innføre en ordning med en demokratisk valgt barne- og ungdomsrepresentant (med tale og forslagsrett) i bystyrets byutviklingskomité.

Nordre Aker KRF ønsker videre å gi barn og ungdom en stemme også i utformingen av vår bydel. Miljø-, plan- og samferdselskomiteen kunne feks invitere elevrådene på skoler som er berørt av utbyggingssaker i deres nærmiljø til å stille med en representant (med tale og forslagsrett) på enkelte komitemøter.

La oss virkelig vise at vi tar barn og unge på alvor i Nordre Aker.

Eivind Fremstad
Leder i Nordre Aker KRF


LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...