Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Kommentar:

«Gi meg en flyktning!»

Marte Heilemann mener vi bør ta imot flere flyktninger i bydelen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Hvordan kan du som borger bidra i disse flyktningtider? spør Marte Heilemann fra Maridalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Man kan gi eller sortere klær, dele ut leker eller holde aktiviteter på flyktningmottak. Man kan sende penger for å dempe lidelsene i overfylte flyktningleire på tilfeldige steder langs flyktingruta, der desperate mennesker hoper seg opp i gjørma og er prisgitt frivillige hjelpere.

Men hvordan kan man bidra der man bor? Bli flytningvenn? Bidra til integrering, eller inkludering som nyvalgt varaordfører Khamshajiny Gunaratnam heller velger og kalle det.

LES OGSÅ: Varaordfører «Kamzy» felte islandsgrana på Kjelsås

Bra ordvalg. Men hvordan kan jeg bidra til inkludering av flyktninger i Nordre Aker Bydel?

Riktignok bor jeg i litt i gokk i bydelen, men jeg møter altså ikke en eneste flyktning på min vei. Jeg leser i avisen at de velter inn i landet i tusentall og flyktningkrisen som den kalles sprenger mottak og budsjetter. Men jeg ser ingen. Ingen i nærmiljøet, ingen i barnehagen, ingen på skolen, ingen på butikken. Jeg må helt ned til ringveien før jeg ser ett menneske som jeg kan anta ikke er født i Norge.


Hvor er alle flyktningene? I byrådserklæringen står det: «Byrådet er beredt til å ta vår del av ansvaret for å ta i mot flyktninger som trenger bosetting.»

En kjapp titt i protokollen i bydelen viser følgende vedtak fra siste møte i bydelsutvalget 17.september: «Bydel Nordre Aker stiller seg positivt til en dugnadsinnsats for å motta det antall flyktninger som Oslo bystyre beslutter etter en fordelingsnøkkel. Nordre Aker vil snarest mulig starte arbeidet med å legge til rette for dette.»

Så hvordan ligger vi egentlig an med bosetting av flyktninger I Nordre Aker bydel? Nordre Aker Budstikke skriver 9. september å om tingenes tilstand; Av bydelens tildelte flyktning kvote på 55 personer i 2015 er rundt halvparten bosatt. Leder for boligkontoret hos NAV, Christine Ruud bekrefter videre overfor budstikka utfordringen med bosetting av flyktninger, bydelen har få kommunale boliger og det er liten interesse for å leie ut privat bolig.

Bydel Nordre Aker har altså hittil i år bosatt ett tjuetalls flykninger. Samtidig rapporterer UDI om 8800 nyankomne bare i oktober og det jobbes på spreng for å finne tak over hodet til alle som kommer.

Pr. 26. oktober sitter 22.125 flyktninger i mottak og 2491 i mottak for enslige mindreårige. Så behovet for mottaksplasser er desperat samtidig som det sitter mennesker med innvilget opphold og venter på at en kommune kan ta i mot dem.


LES OGSÅ: Byrådet avviser asylmottak i Skar leir

Jeg vil med dette etterlyse en handlingsplan for bosetting av flyktninger i Nordre Aker bydel. Om det innebærer bruk av bolighusene i Skar leir, rekrutteringskampanjer for fosterhjem eller verve- og informasjonskampanjer på det private leiemarkedet, kjør på!

Vi har godt om plass og ressurser og mange positive krefter. Hvis inkludering er nøkkelen til å lykkes med bosetting av flyktninger så må det jo først bosettes noen så vi kan iverksette inkluderingen. Jeg er klar, gi meg en flyktning!

Marte Heilemann
Sørbråten/Maridalen

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...