Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Gladere kyllinger

Hubbard-kyllingen. Foto: I. PEDERSEN / DYREVERNALLIANSEN

KOMMENTAR: Denne uka kom nyheten om at Rema 1000 lanserer en ny kyllingrase. Det er godt nytt for dyrevelferden, men det er bare et lite skritt i riktig retning.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.02.2018 kl 11:45

Miljøpartiet De Grønne har i årevis tatt til orde for å avvikle den hurtigvoksende kyllingrasen Ross 308. Kyllingen er avlet for abnorm vekst, noe som gir bein- og hjerteproblemer og store smerter. Den nye kyllingrasen vokser langsommere og har en sunnere kroppsbygning.

Christine Evjen. Foto: UTLÅNT

Det er godt å se at næringslivet prioriterer litt bedre dyrevelferd. Samtidig er det trist at stortingsflertallet gang på gang fraskriver seg dette ansvaret. Norsk kyllingproduksjon har fortsatt milevis å gå: Kyllingene lever kjempetett, med lite eller ingen tilgang på dagslys og stimuli. Denne typen dyrehold er mulig fordi politikerne tillater det.

Regjeringen fremhever dyrepoliti som det viktigste tiltaket for bedre dyrevelferd. Dyrepoliti er vel og bra, og kan hjelpe oss å avdekke enkelttilfeller av dyretragedier. Men et dyrepoliti stanser ikke de daglige dyretragediene som foregår i norske fjøs og kyllinghaller, der millioner av dyr lever under uverdige forhold, helt lovlig. Vi trenger en gjennomgang av alle forskrifter for dyrehold, for å sikre dyrs rett til å utfolde sine artstypiske behov.

Den nye kyllingrasen bør være en vekker for andre kyllingprodusenter, men først og fremst for politikerne som stadig vender det døve øret til. Å avvikle skadelige kyllingraser er det minste vi kan gjøre. Vi må regulere dyreholdet bedre - eller aller helst, spise færre dyr.


Christine Evjen (17), Tåsen
leder i Oslo Grønn Ungdom

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger. Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

Les mer fra Christine Evjen her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...