Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

God helse gjennom grønne opplevelser i hagen – også i 2018

Deltakerne i GRO-prosjektet på Solvang. Foto: Utlånt

KOMMENTAR: På befaring i Solvang kolonihage der ivrige prosjektdeltakere var i gang med ny sesong i et inkluderende fellesskap!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sommeren 2017 ble det gjennomført et pilotprosjekt kalt «God helse gjennom grønne opplevelser» (GRO) i Solvang kolonihage. Prosjektet er videreført denne sesongen.

Evalueringen fra 2017 viste gode resultater, og Bydel Nordre Aker besluttet derfor å støtte en videreføring av prosjektet økonomisk i 2018. Det norske hageselskap er prosjekteier, og ledes av organisasjonens sivilagronom Sølvi Svendsen. Kolonihagen stiller også i år Museumshytta til prosjektets disposisjon.

GRO-prosjektet er et tilbud til mennesker med psykiske utfordringer, og kom til gjennom et samarbeid mellom Det norske hageselskap, Solvang kolonihage avdeling 3 og Bydel Nordre Aker, seksjon for psykisk helse. Målet med prosjektet er at prosjektdeltakerne skal bli en del av et positivt sosialt fellesskap, oppleve mestring og nyte godt av den positive helseeffekten som grønne omgivelser gir.

Samtlige fem prosjektdeltakere fra 2017 ønsket å være med videre, og i tillegg har to nye deltakere kommet med.

Det at Bydel Nordre Aker går foran når det gjelder unike helsebringende tilbud til sine beboere er spennende, og kanskje er dette et prosjekt som også kan overføres til andre bydeler i Oslo?


Bente M. Larsen, kolonist og leder for helse- og sosialkomiteen i Bydel Nordre Aker. Foto: Utlånt

LES MER OM GRO-PROSJEKTET:

God helse gjennom grønne opplevelser startet opp sommeren 2017

– Sommer, positive grønne opplevelser og god psykisk helse hører sammen.

LES OGSÅ: To grunner til at byrådet vil redde Nedre Grefsen

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...