Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Grav først – spør siden

nn Flexbo, kommunens bosettingsprosjekt for "bostedsløse", i Kapellveien 75, har helt siden de fem småhusene inne i skogen ved siden av kompostplassen...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.06.2008 kl 11:35

nn Flexbo, kommunens bosettingsprosjekt for "bostedsløse", i Kapellveien 75, har helt siden de fem småhusene inne i skogen ved siden av kompostplassen ble oppdaget, skapt et stort engasjement blant beboerne på Grefsen/Kjelsås, men også hos politikere. Formålet er godt, derimot tyder saksgangen og fremdriften i prosjektet på rot og forvirring. Først ble husene satt opp, fordi prosjektleder bydel St. Hanshaugen ved Sven Bue Berger, etterlevd "den som intet sier, samtykker"-ordtaket. Nemlig at hvis ikke Plan- og bygningsetaten hadde innvendinger til prosjektet i løpet av tre uker etter at midlertidig søknad var sendt inn, så var alt greit.

nn Men det var det ikke, sa Plan- og bygningsetaten. Likevel godkjente de prosjektet i etterkant. Deretter trakk etaten tilbake godkjennelsen, grunnet saksbehandlingsfeil. I tillegg har Plan- og bygningsetaten overfor byrådet sagt at Bydel Nordre Aker må få uttale seg i saken. Og der står saken i dag – det trodde i alle fall avisen, beboere og lokalpolitikere.

nn Flexbo er også satt opp på agendaen i kveldens bydelsutvalgsmøte. Men forrige helg ble det oppdaget at det er gravd en 100 meter lang vei inn til husene, fra Kapellveien. Er det Bue Berger som har dratt et nytt "ordspill" opp av skuffen; "Grav først – spør etterpå", eller "Det er lettere å få tilgivelse enn tillatelse"? Avisen venter fortsatt på tilbakemelding fra både Bue Berger og Plan- og bygningsetaten. Og kanskje får "Den som roper i Flexbo-skogen svar"? Nordre Aker budstikke forstår godt at beboere og andre blir opprørte og forvirret av fremdriften i prosjektet. Så langt har i hvert fall ikke håndteringen av kommunens Flexbo-prosjekt på Grefsen/Kjelsås gått foran som et godt eksempel på etterlevelse av gjeldende lover og regler.

Så langt har ikke hånd- teringen av Flexbo-prosjektet gått foran som et godt eksempel på etterlevelse av gjeldende lover og regler

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...