Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Grefsen Stasjonsby, et boområde for framtiden?

25. oktober vedtok et flertall i Bystyret å sende saken om utbygging av Grefsen Stasjonsby tilbake til Byrådet for at de skulle komme tilbake med en b...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2006 kl 09:20

25. oktober vedtok et flertall i Bystyret å sende saken om utbygging av Grefsen Stasjonsby tilbake til Byrådet for at de skulle komme tilbake med en bedre løsning for trafikkavviklingen til området. Nå håper vi det blir mulig å få en helt ny gjennomgang av konsekvensene ved den foreslåtte utbyggingen.

Nordre Aker bydel har hatt sine klare innvendinger hele veien og Arbeiderpartiet i bydelen ber nå om å få saken tilbake til ny vurdering.

1500 beboere på Grefsen og omegn har påpekt mangler i beslutningsgrunnlaget fra utbygger sin side. Byutviklingskomiteen utsatte derfor saken to ganger før den ble lagt fram for bystyret. Dette viser med all tydelighet at her er mange spørsmål ubesvart.

Nå som saken er tilbakesendt til byrådet, er det på sin plass at de ikke bare ser på trafikkløsningen, men også sørger for at nødvendige konsekvensutredninger gjennomføres både når det gjelder forhold til trafikk, støy, forurensing og skoleutbygging. Intensjonen med en konsekvensutredning er at politikere som tar beslutninger skal ha et godt verktøy for å utføre oppdraget med å gjennomføre en helhetlig byplanlegging i et samfunnsperspektiv. Utbyggere må ikke få legge premissene.

Med Storo-senteret, Storo-lokket samt ny utvikling i Nydalen nærmer vi oss en utbygging på 200.000 m2. Når man ser på omfanget av bebyggelsen i høyden og hva dette innebærer av antall nye personer som skal bevege seg inn og ut i et allerede sprengt område, kjenner vi behovet for hjelp til å finne de riktige løsningene.

Vi aksepterer at Storo er pekt ut som et område som er egnet for fortetting, men vi aksepterer ikke at dette gjøres uten at vi kan være sikre på framtidige konsekvenser for området som helhet.

For de som bor på nordsiden av Ring 3 i Nordre Aker bydel og i nærliggende områder, vil denne utbyggingen få uanede konsekvenser. I tillegg til trafikksituasjonen gjelder dette også i forhold til rekylstøy, press på tjenestetilbud og stengsel av utsikt.

Vi tror det finnes en grense for hvor høy konsentrasjon av mennesker man kan presse inn, også i et kollektivknutepunkt som Storo, og fortsatt få en miljøgevinst. Vi er overbevist om at selv om vi bygger på en T-banestasjon vil mange likevel velge bil fremfor en kollektivutløsning. Vi tror derfor at Grefsen Stasjonsby er et altfor stort prosjekt i et allerede presset område.

Vi mener fortsatt at utbyggers utredninger er mangelfulle og feilaktige. Oppføring av høyhus på 14 etasjer hører ikke hjemme her. En høydereduksjon er et krav fra befolkningen i bydelen, et krav vi som ombudsmenn støtter fullt ut.

Støyskjermene må også reduseres slik at vi ikke får en bastant vegg mot byen. Vi vil se en løsning med variasjon av byggehøyder slik at siktlinjer opprettholdes og den bastante muren mot sporområdet unngås. Dersom Grefsen Stasjonsby skal bli et nytt byggeområde til glede for byen i 100 år, må vi tenke langsiktig byutvikling, ikke kortsiktig profitt.

Pål Botilsrud

Leder for Arbeiderpartiet i Nordre Aker bydel

Ivar Christiansen

Leder i Grefsen Arbeiderpartilag og bystyrerepresentant

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...