Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Grefsen stasjonsby i fare

Planene om å bygge 1000 nye boliger i Grefsen stasjonsby i Oslo blir trolig skrinlagt, i følge Dagens Næringsliv. Som leserne av Nordre Aker Budstikke...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Planene om å bygge 1000 nye boliger i Grefsen stasjonsby i Oslo blir trolig skrinlagt, i følge Dagens Næringsliv. Som leserne av Nordre Aker Budstikke husker meget vel ga politikerne i fjor utviklerne i Byggholt og tomtebesitter Rom Eiendom beskjed om å starte planarbeidet på nytt. Nordre Aker Budstikke har tidligere ment at det var helt nødvendig med en ny runde. Ikke minst var transportløsningene mangelfulle. Nå melder Dagens Næringsliv at utbyggerne neppe vil starte forfra igjen. Det vil bli for dyrt.

- Det er fortsatt en teoretisk mulighet for at prosjektet blir noe av, men da må Arbeiderpartiet snu fort, og i praksis betyr det nå. Det tror jeg neppe vil skje i et kommunevalgår, sier administrerende direktør i Byggholt, Thor Olaf Askjer til DN.

- Vi kan ikke starte på nytt med å planlegge et arbeid vi har brukt flere år på. I tillegg har vi regnskapsført et titall millioner kroner i konsulent- og arkitekthonorar, legger han til overfor DN.

Vi forstår frustrasjonen blant utbyggerne. Prosessen har kommet så langt at det allerede i januar ble varslet i markedet at salget så ut til å kunne begynne snart.

- Vi hadde nesten alt salgsmaterialet klart. I gjennomsnitt ligger prisnivået rundt et nivå på 40 000 kroner per kvadratmeter. Med økningen i byggekostnadene vil vi ikke kunne klare dette hvis vi skal vente lenger nå, sier Askjer til DN.

Nordre Aker Budstikke synes det er trist om Grefsen Stasjonsby stopper helt opp. Prosjektet har mange positive sider og området ligger vel til rette for boligutvikling. Samtidig mener vi fortsatt at prosjektet slik det fremstår i dag har en del vesentlige mangler, slik ikke minst bydelspolitikerne i Nordre Aker har påvist. Slik sett kan det være positivt med en timeout. Store deler av Bydel Norde Aker har allerede gjennomgått enorme forandringer de aller seneste årene. Det er viktig å tenke helhetlig i prosessen videre.

Hvis prosjektet Grefsen Stasjonsby blir avlyst, er det ikke det eneste store prosjektet som ikke blir fullført. Flere og flere store boligprosjekter i Oslo skrinlegges på grunn av for høye byggekostnader.

Kværnerbyens trinn to er allerede avlyst, og i begynnelsen av februar takket Veidekke nei til en kontrakt på 350 millioner kroner i deler av prosjektet "Nye Major" på Majorstua.

Det vil bli bygget svært få nye boliger i Oslo i år. I følge Eiendomsmeglerforetakenes Forening er det en dramatisk nedgang i antallet ledige tomter i Oslo-området. I tillegg er stiger byggekostnadene. Sammenlignet med de siste årene er det kun planlagt 10-20 prosent nye boliger neste år, melder NRK Østlandsendingen. Det gir grunn til bekymring, men gir også Oslo mulighet til å tenke litt grundigere gjennom den totale byutviklingen. Det kan være klokt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...