Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Grefsen Stasjonsby skal være et boområde for framtida

25. oktober vedtok et flertall i Bystyret å sende saken om utbygging av Grefsen Stasjonsby tilbake til Byrådet for at de skulle komme tilbake med et m...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

25. oktober vedtok et flertall i Bystyret å sende saken om utbygging av Grefsen Stasjonsby tilbake til Byrådet for at de skulle komme tilbake med et mer moderat utbyggingsforslag.

Utnyttelsen må tilpasses omgivelsene. Derfor er det nødvendig, før en utbygging starter, å vite hvilke konsekvenser det blir for området når det gjelder blant annet trafikk, støym forurensing, skoleutbygging og utnyttelse av Grefsen stasjon. Sistnevnte ønskes benyttet til kulturformål/servering.

Med Storo-senteret og Storo-lokket samt ny utvikling i Nydalen nærmer det seg en utbygging på 200 000 kvadratmeter. Når man ser på omfanget av bebyggelsen i høyden og hva dette innebæerr av antall nye personer som skal bevege seg inn og ut i et allerede sprengt område, kjenner vi behovet for en helhetsvurdering.

Vi aksepterer at Storo er pekt ut som et området som er egnet for fortetting, men vi aksepterer ikke at dette gjøres uten at vi kan være sikre på framtidige konsekvenser for området.

For de som bor på nordsiden av Ring 3 i bydel Nordre Aker og i nærliggende områder, vil denne utbyggingen få konsekvenser vi ikke har fått svar på. I tillgegg til trafikkøkning, frykter vi rektylstøym press på tjenestetilbud og estetisk virkning av "muren" som bygningsmassen vil representere mellom Ring 3 og den nye bebyggelsen. For de som på sørsiden av bebyggelsen, har vi mottatt bekymring for hva dette vil bety for deres boområder.

Grefsen Arbeiderpartilag mener det finnes en grense for hvor høy konsentrasjon av mennesker som kan presse inn, også i et kollektivknutepunkt som Storo, og fortsatt få en miljøgevinst. Selv om det bygges på en T-banestasjon vil mange beboere ha bil og øke trafikken betydelig. Vi mener derfor at Grefsen Stasjonsby nå er et altfor stort prosjekt i et allerede presset område. Grefsen Arbeiderpartilag mener fortsatt at utbyggers utredninger er mangelfulle. Oppføring av høyhus på 14 etasjer hører ikke hjemme her. En høydereduksjon i forhold til planene, er et krav fra befolkningen i bydelen, et krav vi støtter fullt ut.

Dersom Grefsen Stasjonsby skal bli et nytt byggeområde til glede for byen i minst 100 år, må vi tenke langsiktig byutvikling, ikke kortsiktig profitt.

Uttalelse fra Grafsen Arbeiderpartilags årsmøte 27.02.07

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...