ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

MDG:

Grefsenkleiva og Trollvann for alle

Grefsenkleiva med utsikt mot Groruddalen. Foto: Erlend Sande /Arkivfoto

MENINGER: Vi kan ikke forstå det annerledes enn at forslaget til reguleringsplan som ligger inne nå er et klart brudd med byrådsplattformen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.12.2021 kl 17:06

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Grefsenkollen, Grefsenkleiva og området rundt Trollvann er et av de mest besøkte utfartsområdene i Oslo. Både sommer- og vinterstid. Og ikke uten grunn. Her finner du stille trollskog, tjern å bade i, hemmelige stier og kulturskatter, koselige markastuer, hyggelige langrennsløyper for de minste og herlige utforbakker for både store og små alpinister.

Alt dette lett tilgjengelig for en stor del av befolkningen i nærområdet. Dette må bevares for de som bor i området i dag og for kommende generasjoner. Området tåler ikke kraftige inngrep med planering av unike fjellformasjoner, tilkjøring av enorme mengder stein og fjerning av gammel skog slik det er forslag om, for å jevne ut skibakkene.

Dette unike området med sine kulturminner og naturstier kan ikke ødelegges for alltid for en kortsiktig fritidsaktivitet. Vi forstår at klimaendringene gjør det vanskelig å drive et skisenter. Svaret på det kan ikke være enda flere klima- og naturskadelige inngrep.

Klimaprognosene vil uansett gjøre det vanskelig å drive skisentre i Osloområdet uavhengig av hvor godt planert bakkene er. Med klima i endring og milde vintre er vi enda mere avhengig av at den nærnaturen vi har igjen bevares og kan nytes av alle.

ANNONSE

Tharan Fergus og Aase Marie Olafsen (MDG). Foto: Berit Kåvik /Arkivfoto

Vi kan ikke forstå det annerledes enn at forslaget til reguleringsplan som ligger inne nå er et klart brudd med byrådsplattformen som slår fast at byrådet ikke vil «åpne for utbygging eller utvidelse av idrettsanlegg i Marka, med unntak av Huken».

Og vi håper inderlig at flest mulig av våre folkevalgte på Rådhuset innser dette og griper sjansen til å gi et stykke verdifull natur det vernet den trenger. For naturens egen del og det nøysomme friluftslivets del, men også fordi vi alle er tjent med at den naturen vi har igjen forblir så livskraftig og mangfoldig som mulig.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE