Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Har byråd Lan Marie Berg gitt opp å styre Bymiljøetatens flatehoggere med store skogsmaskiner?»

Har byråd Lan Marie Berg gitt opp å styre Bymiljøetatens hogst med store maskiner, spør innsenderen. Til høyre er skogsmaskin som kjørte seg fast under felling av trær ved Skar tidligere i oktober. Foto: NAB / MDG

LESERBREV: Dette er ikke «rutinesvikt», men helt vanlig praksis, skriver Anne Kari Rom på Nordberg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.10.2020 kl 16:31

Sitat byråd Lan Marie Berg: «Vi vil videreføre og styrke Nordmarka som et pionerområde for restaurering av rikere og villere natur. Drive plukkhogst og skogsdrift med sikte på å bevare naturmangfold og gi gode friluftsopplevelser» (Nordre Aker Budstikke 29/3-2019)

Var det bare politikerprat? Nytale?

Store områder i Maridalen maskinhogges nå i høyt tempo. Se for eksempel innover langs Greveveien.

De siste dagenes erfaringer med skogsødeleggelsene ved Skar og i Lillomarka er helt i tråd med tidligere praksis. Slik har de gjort det så lenge jeg har gått i Marka. Dette er ikke «rutinesvikt», men helt vanlig praksis.


Husker noen for eksempel hogstområdet på Grinda – hvordan det så ut der for få år siden etter at maskinene hadde «åpnet området»?

Slik så det ut etter at snøen forsvant etter BYMs hogst på Grinda i 2015. Foto: Alexander Synstad (arkivfoto)

Maskinene er tilgjengelige i Bymiljøetaten og flatehogst kan de, Marka er nærområde. Det må effektiv politisk ledelse til for å få slutt på dette. Regn med motstand!

Vil byråden fra MDG nå ta et alvorlig tak i dagens praksis for å få til endring slik hun lovet? Vi ønsker aktivt Miljøvern av skogene i Marka!


HAR DU NOE PÅ HJERTET? Send et leerbrev til meninger@nab.no.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...