Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Har ikke forstått realiteten i innbyggerforslaget»

Haavard Nordlie og Tom Ole Bergerud står bak innbyggerinitiativet om Grefsenveien, som nå skal opp i bystyret. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

DEBATT: Hanne Lyssand viser ett av de virkelige problemene i trafikkpoiltikken i Oslo: Grensløs og 100% uforbeholden tro på at sykkel er tingen for alle, over alt til enhver tid!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.03.2018 kl 12:15

Dette er et svar til debattinnlegget «Sykkelen er ikke problemet i Grefsenveien!» skrevet av Hanne Lyssand, lokalpolitiker og nestleder i Oslo SV.

Hanne Lyssand har ikke forstått realitetene i innbyggerinitiativet vedrørende Grefsenveien, ei heller et enstemmig vedtak i Bydelsutvalget som hennes eget parti støttet. Hvis hun leste sakspapirer og våre innlegg i såvel Nordre Aker Budstikke som i selve innbyggerinitiativet, vil hun se at vi HAR alternativer for sykkel.

Det hun ikke skjønner, er at sykkel kan ikke dominere over alt. Ett av de stedene er Grefsenveien. Hvorfor? Jo, fordi Grefsenveien, som i følge Byutviklingsavdelingen har en trafikk på 15.000 biler pr. døgn er hovedåren ut og inn i et område (Grefsen - Kjelsås) med nærmere 30.000 innbyggere. Hvis hun mener at alle skal sykle, de over 70, de som har henting og bringing i barnehaver langt unna arbeidsplass og at dette skal skje hele året, ja da er naiviteten grenseløs.

LES OGSÅ: BU-leder: Naivt å tro at biltrafikken er unødvendig

Slik ønsker Sporveien og Bymiljøetaten å bygge nye Grefsenveien. (Illustrasjon).


Det er trikken som skal ha førsteprioritet i Grefsenveien. Da er det ikke plass til alle de andre trafikantgruppene akkurat der, og den eneste du kan gi et tilfredsstillende tilbud i andre gater er syklistene.

Om vi nådde et hinsides fantastisk resultat, og fikk redusert biltrafikken med 1/3 - så ville fremdeles 10.000 biler pr. døgn kjøre Grefsenveien. Disse kjører fordi de må, ikke fordi de ikke vil sykle! Hanne Lyssand vil kanskje ha alle disse bilene (for de BLIR ikke borte selvom du og andre synes at sykkel er løsningen på alt) inn i småveiene, så hun kan trille alene mellom Disen og Storo?

Hanne Lyssand viser her ett av de virkelige problemene i trafikkpoiltikken i Oslo: Grensløs og 100% uforbeholden tro på at sykkel er tingen for alle, over alt til enhver tid! Dette er å forenkle problemene og komme med totalt urealistiske løsninger som ikke er forankret i tusenvis av menneskers hverdag.

Det er jo forøvrig et tankekors at syklistene ikke skal betale gildet selv, prinsippet som er hevdet med tyngde om bilistene i årevis, nemlig at "brukeren skal betale infrastrukturen" er overhodet ikke gjeldende for syklister - deres infrastruktur betales av de bompengene de utskjelte bilistene som Hanne Lyssand vil ha helt vekk.

Bare til info: Jeg kjører bil (men nesten aldri innenfor ring 3) jeg bruker kollektivt, jeg går og jeg sykler når det er trygt for 70-åringer med to hofteskift - så jeg støtter arbeidet mot bedring av kollektivtrafikk og syklistene kår med glede. NETTOPP derfor bør syklistene få gode alternativer til Grefsenveien slik at trikken prioriteres og bilene kanaliseres til denne hovedtraseen i bydelen.


Hanne Lyssands holdning vitner om manglende helhetstenkning og motepreget nisjeargumentasjon. Grefsenveien var forøvrig heller ikke en del av Sykkelprosjektet i Oslo sin hovedplan. Ifølge lederen av prosjektet kastet man seg på når det skulle graves allikevel.

Haavard Nordlie

Grefsen-beboer,
og en av inititativtakerne til innbyggerinitiativet «Bystyret må sørge for en samlet plan for Grefsenveien, og beboerne må høres!»

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

Les mer fra debatten om Grefsenveien nedenfor!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...