Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Heidi Rømming må lese selv

Du er kritisk til Tor Øystein Olsens uttalelser i forbindelse med Markaloven i Nordre Aker Budstikke 26. Februar. Du mener bl.a. at han misforstår, og...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.03.2009 kl 09:53

Du er kritisk til Tor Øystein Olsens uttalelser i forbindelse med Markaloven i Nordre Aker Budstikke 26. Februar. Du mener bl.a. at han misforstår, og at han ikke har lest lovforslaget godt nok.

Jeg synes du skal sette deg ned og lese litt selv.

Du skriver "Dersom det viser seg at noen sider ved lovforslaget kan resultere i utilsiktede, negative konsekvenser, er det viktig at dette kommer fram i debatten". Det er flott at du trekker frem dette. Det er nemlig akkurat det som er i ferd med å komme frem fra ganske mange hold akkurat nå. Flere politikere og mange andre har antydet at lovforslaget er for dårlig bearbeidet. Personlig mener jeg det er for mange uløste spørsmål og detaljer og det er for generelt til å dekke det store mangfoldige innholdet, i det enorme området som Markaloven omfatter, på en rettferdig, områdetilpasset og nyansert måte.

Det både du, Heidi Rømming og lovgiverne har oversett fullstendig er at det ikke går an "å gi kommunene adgang til å dispensere fra det generelle bygge – og anleggsforbudet" innenfor Maridalen Landskapsvernområde. Dette området er vernet med hjemmel i Naturvernloven og krever som minimum dispensasjon fra Fylkesmannen i alminnelige byggesaker i dag. Hvorledes Markaloven vil influere på dette er usikkert, men den er strengere (§§ 4 og 5) enn Vernebestemmelsen på dette punkt. Av samme årsak er det heller ikke adgang til å regulere området helt eller delvis med hjemmel i Plan- og Bygningsloven slik Markaloven åpner for i øvrige områder som ikke er vernet etter Naturvernloven.

Du skriver at det er: "eksplisitt uttrykt at eksisterende jordbruk og etablerte bosettinger som f. eks i Maridalen skal bestå." Jeg skjønner ikke denne uttalelsen på noen annen måte enn at den er ment som et positivt argument og et slag for Markaloven? Det er jo en selvfølgelighet at det motsatte (rasering av eksisterende bosetting) ikke har vært en del av dagsordenen i arbeidet med loven. Dette blir et håpløst argument.

Du tar feil når du skriver " ………, men formålet er at det rike og varierte natur – og kulturmiljøet skal bevares, …………….". Hovedformålet er tvert imot å fremme friluftslivet og tilrettelegge for naturopplevelser i Marka. Det er riktignok i hht merknadene avgjørende at Markas rike og varierte landskap bevares, men kun fordi det er en forutsetning for friluftsliv og naturopplevelse. Det er altså ikke landskap, biotoper eller kulturminner som er det egentlige verneformålet.

Bjørn Berger

Maridalen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...