Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Heldigvis var den snill!

En uforglemmelig møte med en elg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.02.2008 kl 13:15

Det var stålende sol, og jeg tenkte på muligheten for en rask skitur før kveldsmørket. Hvis jeg startet på Snippen med full fart nedover mot Kjelsås, så fikk hunden og jeg en fin tur.

Nedenfor Snippen går det vanligvis en brøytet vei langs Movassbekken. Denne var nå nesten snødd helt igjen og med mye løssnø, men det var den korteste veien, så det fikk gå.

Litt lenger ned i løypa var det tydelige tegn til elgspor, og jeg tittet meg rundt. Plutselig stoppet hunden, den krøket seg sammen og bråsnudde. Jeg mistet balansen og stupte med hodet først i løssnøen. I det jeg forsøkte å reise meg langt der nede i snømassene så jeg rett i øynene på en kjempestor elg. Den ligger under en gren med hodet mot meg, og elghodet ser enormt ut. Den blunker med store runde lyse øyne, og vi ser på hverandre med en avstand på ca. 30-40 cm.

Jeg er vant til å se elg, og ikke minst høre historier om den, så jeg visste at på denne avstanden var muligheten for å få et spark faretruende nær. Jeg lå først litt hjelpeløs, men så begynte jeg å krype langsomt bakover. Hunden, som om mulig var enda reddere enn meg, hadde kommet seg bak meg og pep, mens elgen fulgte oss med øynene. Når avstanden ble såpass stor at jeg fikk snudd uten å komme bort i dyret startet retretten mot Snippen med høy puls. Etter en stund så jeg meg tilbake og elgen var ute av syne, og jeg fikk kontroll over pusten.

Lettet og takknemmelig over å ha hadde truffet en snill elg valgte jeg løypesporet ned mot Kjelsås, etter en uforglemmelig skitur.

Mona

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...