Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Helsepolitikk

I dag er det Staten som har ansvaret for sykehusene, mens kommunene har ansvaret for sykehjemmene. Som pasient har man altså to forvaltningsnivåer å f...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2008 kl 11:20

I dag er det Staten som har ansvaret for sykehusene, mens kommunene har ansvaret for sykehjemmene. Som pasient har man altså to forvaltningsnivåer å forholde seg til når man skrives ut fra et sykehus og over til et sykehjem. Vi både leser om og hører triste eksempler på at pasienter fra denne pasientgruppen får en behandling som bør være utenfor det etisk akseptable for norsk helsevesen. At denne gruppen pasienter stort sett er eldre mennesker er også vesentlig i denne sammenhengen. Hvor har det blitt av den verdigheten lovgiver (Stortinget) har gitt pasienter gjennom pasientrettighetsloven? Bydelspolitikere i Oslo har ikke direkte myndighet til umiddelbart å gjøre noe med uverdige forhold for pasienter på sykehjem i bydelen. Bystyret er en parallell til stortinget og byrådet er en parallell til regjeringen. Bystyret har tidligere vedtatt at ansvaret for sykehjemmene skal sentraliseres til en sykehjemsetat underlagt Oslo kommune og byråden.

Arbeiderpartiet ønsker å fremme lokaldemokratiet slik at bydelspolitikerne direkte kan stå til ansvar for kritikkverdige forhold i bydelen. Det virker for meg naturlig at bydelene gis ansvaret for sykehjemmene på lik linje med at kommunene har dette ansvaret i resten av landet. De eldre har rett til en verdig alderdom og når denne rettigheten uteblir har Oslo kommune et stort problem som det må gripes fatt i. Innenfor helse og sosial sektoren kan ikke økonomiske verdier komme foran menneskelige verdier. Politiske krangler og ansvarsfraskrivelse fører ingen vei for pasienten.

Knut Braaten

Arbeiderpartiet

Medlem av helse- og sosialkomiteen

Bydel Nordre Aker

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...