Ærlig romjulshilsen fra Tronds gjestebud:

– Hjelp, jeg spiser meg ihjel!

Foto: ILLUSTRASJON/EKTE VARE AS/ØYVIND VÅGE

KOMMENTAR: – Jeg bare peser, snorker i våken tilstand, svetter som en sil og ser totalt sprengt ut.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.12.2017 kl 15:40

Nå har det gått over alle støvleskaft, ut over alle livremmer, ut av bukser og skjorter. Får ikke en gang knytt mine egne sko. Jeg bare peser, snorker i våken tilstand, svetter som en sil og ser totalt sprengt ut.

Det begynte lille julaften, jeg spiste meg igjennom hele julemenyen. Startet med det jeg ikke er særlig begeistret for, med rakefisk, lutefisk, sideretter, torsk og kveite. Senere på dagen før dagen kjørte jeg hardt på med julegrøt og riskrem for å utligne søtt med salt. Avsluttet dagen med en kilo Kong Håkon.

Så kom den store dagen, julaften. Til frokost ble det ribberull, kalverull, sylte og prøvesmaking av årets medisterkaker. Lunsj var selvsagt mølje og sukker, mye sukke, mye søt saft og noen fete kaker til kaffen.

Julemiddagen besto av ribbe, fet ribbe i fet ribbesaus, julepølse og medisterkake. Forsynte meg naturligvis alt for mange ganger, burde opplagt ha sluttet etter tre stor porsjoner. Men den gang ei, det ble selvsagt tre runder til.

Til dessert kom den herligste karamellpudding, med ekstra mye karamellsaus og ekstra mye stivpisket krem. Jeg bruker å spise en form alene, men i år ble det to, en bolle med krem og en halv liter karamellsaus. Til kaffen satte jeg meg med en en twistpose og en marsipangris. Den type gris man må holde med to hender.

Førstedag jul, er for meg den store kakedagen. Julekaker og helmelk til frokost. Klarte meg men en kransekake og en boks fattigmann. Etter en julefilm, fortsette jeg med Østlandets største julekake med meierismør og en par halvannen litere med julebrus.

Middagen besto naturligvis av pinnekjøtt og riskrem, før jeg endelig kunne spise meg igjennom de syv slagene og vel så det, krumkaker, berlinerkranser, sandkaker med multekrem, serinerkaker, bakkels, goro og fattigmann, kransekake, delfinkale, pepperkake, havreflak, kokosmakroner og smultringer.

Nå sitter jeg her på andredags morgen. Jeg sitter godt, veldig godt og veldig tungt. Jeg raper og promper, svetter ribbefett og sukkerlake. I dag satser jeg på å bare spise doble porsjoner. I dag får det holde med kalkun og fruktkake, kun en eske konfekt og kun en marsipangris som ikke tyngre enn en flaske julebrus.

Romjulshilsen fra Tronds gjestebud.

LES OGSÅ: Samson er død!

LES OGSÅ: En mors bekymring

LES OGSÅ: Kjære verden, kan jeg få komme med et juleønske?

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...