Nordre Aker Budstikke

Holdninger til de myke

n n I disse dager er utbygging av veier i Norge et hett tema, som vekker heftig debatt i diverse mediekanaler. Hvor mye skal brukes på vei og hvilke d...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2008 kl 11:00

n n I disse dager er utbygging av veier i Norge et hett tema, som vekker heftig debatt i diverse mediekanaler. Hvor mye skal brukes på vei og hvilke deler av landet skal prioriteres?

Biler skal fram, trygt og effektivt. Lokalavisen har også andre prioriteringer. Vi er opptatt av tryggheten for de myke trafikantene, ikke minst for at skolebarna skal ha en trygg skolevei. Undersøkelser viser at fysiske tiltak ofte ikke er nok til å skape trygghet. De fleste tror for eksempel at skiltede gangfelt med markerte striper skal gi barna trygghet. Det viser seg ikke alltid å være tilfelle. Selv om Norge sammen med Sverige er eneste land som har absolutt vikeplikt for gående i eller på vei ut i gangfelt, viser en undersøkelse Trygg Trafikk har gjort at 30 prosent av bilistene blåser i dette. Holdningen til fotgjengerfelt har endret seg over tid og økende dødstall i gangfelt uten lysregulering er svært bekymringsfullt. Samferdselsmyndighetene går nå til det skritt å fjerne stripene i veien fordi det gir falsk trygghet. Det betyr at dårlige holdninger har vunnet over fotgjengerfeltene. Nå må de minste selv ta større ansvar i det å vurdere trafikkbildet. Den absolutte vikeplikten har altså blitt illusorisk.

n n Nå kommer høsten med mørke, regn og glatte veibaner. Ikke gi barna en falsk trygghet ved å la dem tro at fotgjengerfelt er et trygt kryssingspunkt. Bruk refleks, stopp ved kanten, signaliser med hånden at du vil krysse og vent til bilene stopper i begge retninger er rådet barna må få. Det viser seg nemlig at flere bilister helst vil rekke å kjøre forbi, selv om man er på god vei over gangfeltet. Med mobiltelefonen i den ene hånden og med et øye på GPSen er det ikke sikkert at han eller hun har sett deg i det hele tatt. Holdninger er bare noe man snakker om i godt selskap.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...