Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

"Høyere, tettere - raskere!" Det sier Høyre nei til

Høyres gruppeleder i bystyret, Eirik Lae Solberg, og partiets fraksjonsleder i byutviklingskomiteen, Pia Farstad von Hall. Foto: OSLO KOMMUNE / STURLASON

DEBATT: For Høyre handler god byutviklingspolitikk om kvalitet og ikke kvantitet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.09.2017 kl 14:13

Oslo har vokst mye de siste årene og vil fortsatt oppleve befolkningsvekst, selv om vi blir færre enn først antatt. Å legge til rette for god boligbygging er derfor viktig for Høyre.

Arbeiderpartiet og MDG har i byråd dessverre lagt seg på en linje der antall går foran alle andre hensyn. Det handler om å bygge betydelig høyere og tettere i Oslo enn det vi har gjort før. Det sier Høyre nei til!

Ved byrådsskiftet kom det Raymond Johansen elsker å referere til som taktskifte, med boligbygging som ofrer god bokvalitet og prioriterer antall boliger. Kvalitet, variasjon og mangfold er blitt mindre viktig. Det er særlig småhusområdene det går utover. Resultatet kan bli en by få kjenner seg igjen i og enda færre trives i. Høyre står for en helt annen linje i byutviklingspolitikken; vi tror Oslo kan vokse og utvikles med kvalitet, både for det mangfoldet av oss som bor her i dag og fremtidens innbyggere. Samtidig legger vi vekt på en regional boligpolitikk som gir en god boligvekst.

Høyre ønsker en mangfoldig by og det betyr at det må være plass til ulike mennesker i ulike livsfaser. Høyre vil legge til rette for en miks av leiligheter, rekkehus, tomannsboliger og eneboliger over hele byen. Oslos småhusområder utgjør i dag en liten andel av det totale antall boliger, men disse gjør at mange kan bli boende i Oslo selv om behovet for bolig og plass endrer seg. Derfor er småhusområdene viktige, men med det rødgrønne byrådets drastiske utbyggingspolitikk, ser Høyre behov for å stramme inn hvor tett det kan bygges i småhusområdene. Høyre har fremmet forslag om dette, men de rødgrønne ønsker å øke fortettingen. Da mister vi mangfoldet vårt.

LES OGSÅ: Beboeropprør mot rådhuset: Samlet mange hundre til folkemøte onsdag


Med det rødgrønne byrådets forslag til ny byutviklingsstrategi åpnes det for fortetting i en 500 meters radius rundt 36 T-banestasjoner og trikkestopp, i tillegg foreslås ytterligere flere småhusområder fjernet. Vi vet at utbyggere allerede banker på dørene fordi de vil kjøpe tomter i de aktuelle områdene; hele nabolag føler seg utrygge på hva som skjer. De blir usikre for fremtiden til sitt eget hjem. Mange forstår heller ikke hvorfor det skjer; Oslo har plass til å bygge betydelig flere boliger i områder av byen det i dag står lager, skur og nedlagt industri. OBOS-sjefen selv har uttalt at når det rødgrønne byrådet åpner for generell fortetting i hele byen blir det samtidig mindre attraktivt å investere i industriområder.

Det borgerlige byrådet la grunnlaget for den utviklingen vi ser på Ensjø, Løren og Økern. Investeringer i t-banelinje, veitunnel og nedgraving av høyspentmaster har bidratt til at områdene nå er attraktive byområder. Denne utviklingen har åpnet for flere tusen nye boliger i Oslo i årene fremover. Vi trenger ikke bygge ned eksisterende boligområder for å tilføre Oslo nok boliger i forhold til økt befolkning.

Høyres byutvikling ligger fast; vi skal tilrettelegge for vekst ved viktig kollektivtransport og la byen vokse innenfra og ut. Men småhusområdene skal bestå i hele Oslo for å ta vare på mangfoldet. Oslo har nemlig plass nok! I kommuneplanen fra 2015 ble det tilrettelagt for 120 000 nye boliger. Småhusområdene utgjør en liten andel av alle boligene i Oslo og er derfor viktig å ta vare på for å sikre et mangfoldig boligmarked.

Eirik Lae Solberg og Pia Farstad von Hall
Høyre

Delta i debatten? Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...