Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kommentar:

Hva får en som alltid har hatet å jogge til å melde seg på Sentrumsløpet?

Mari Sandvold fra Kjelsås skal løpe Sentrumsløpet, men liker egentlig ikke jogging. Foto: WAZHAM BABAN

For 9 uker siden kjøpte jeg mine første løpesko noensinne på Oslo Sportlager. Jeg hater å jogge! Har faktisk aldri likt det. Etter at jeg sluttet på videregående, har jeg kanskje jogget/løpt 5 ganger. Men det var i studietiden, og siden det har jeg kun løpt for å rekke trikken/bussen/banen!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.04.2016 kl 17:07

Hvorfor tok jeg turen innom Sportslageret denne dagen i februar? Det var absolutt ikke for å plage den stakkars ansatte med spørsmål som «hvorfor er alle løpeskoene i knæsjgusjefarger?», «hvorfor er det så grusomme fargekombinasjoner?» og hjertesukk som «dette er som å velge mellom pest eller kolera» og «jeg vil jo egentlig ikke bli en jogger». Jo, fordi jeg skulle være med på Sentrumsløpet! Dette henger jo ikke på grep, eller?

Det hele startet for 3 år siden. Etter mange år i forlagsbransjen, sa jeg opp den faste stillingen min, gikk ut i svangerskapspermisjon, og begynte å jobbe som frivillig i Oslo Røde Kors.

I fjor høst startet jeg opp mitt eget enkeltpersonforetak for å kunne ta på meg et oppdrag for CarciNor – Nevroendokrin kreft. Dette er en pasientforening for alle som er engasjert i nevroendokrin kreft, eller NET-kreft. Som redaktør har jeg ansvar for utgivelsen av medlemsbladet, og jobber dessuten frivillig med sosiale medier for foreningen. Jeg føler meg privilegert som er så heldig å ha en jobb jeg brenner for og som dessuten føles utrolig givende og meningsfylt ut.

Deltakelse i Sentrumsløpet var det store målet denne våren

Viktig å tøye ut selv om jeg har løpt laaangsomt! sier Mari Sandvold, som løper for CarciNor, og for å sette fokus på Nevroendokrin kreft. Foto: LEIF JØRGEN GJERDE

Som redaktør i pasientforeningen CarciNor ble jeg i vinter involvert i planleggingen av «Aktiv med NET»-aksjonen til foreningen. Deltakelse i Sentrumsløpet var det store målet denne våren, og som redaktør kunne jeg ikke si nei til å være med. Da hadde jeg ikke noe valg, men måtte gå til innkjøp av løpesko og starte å trene!

Siden jeg bor på Kjelsås er det jo nok av flotte løperuter i skogen. Likevel har jeg valgt å legge joggeturene mine til småveiene rundt Myrerjordet. Det fristet ikke å konstant bli løpt og syklet forbi av spreke folk ute i skogen.

LES OGSÅ: Astrids treningsspalte: Synes du det er et ork å jogge, løper du sannsynligvis for fort!

For å få løpe mer i ro måtte jeg ha valgt små turstier, men med dårlige syn ville jeg fort ha snublet i røtter og steiner og risikert å forstue en ankel eller to. Da foretrekker jeg å jogge i rolig tempo på småveiene, for det er mye enklere å løpe forbi folk som er ute og lufter hunden sin, på vei hjem fra butikken eller bare rusler en kveldstur.

Målet mitt på treningsturene er aldri å løpe fort eller bruke kortere tid enn sist jeg var ute. Hovedmålet mitt er å løpe langsomt! Det er et overkommelig mål!

Det fristet ikke å konstant bli løpt og syklet forbi av spreke folk ute i skogen

For meg er ikke motivasjonen for å være med på Sentrumsløpet å bli sprekere. Det at jeg får bedre helse er bare en veldig positiv ekstragevinst. Tiden jeg kommer til å løpe på er av null interesse!

Hovedgrunnen til at jeg løper er ene og alene for å hjelpe til med å skape økt oppmerksomhet og bevissthet om NET-kreft. Dette er en kreftform som får svært lite forskningsmidler sammenliknet med f.eks. brystkreft og prostatakreft. Ingen har hørt om NET-kreft hvis ikke de selv har det eller kjenner noen som har det. NET-pasienter får ofte diagnosen seint og da har de kanskje levd med sykdommen i ti år. NET-kreft kan utvikle seg i alle aldersgrupper, men de fleste er 60+!

LES OGSÅ: Astrid skal løpe Sentrumsløpet: – Men spør meg ikke om tida!

En kreftsykdom som nesten ingen vet om, som selv fastlegene sjelden har hørt om, og som først og fremst rammer eldre, er ikke så lett å «selge» til media. Derfor gjør jeg også det jeg kan som privatperson for å skape økt oppmerksomhet om NET-kreft i de kanalene hvor jeg er aktiv. Bli med på laget du også og delta i «Aktiv med NET»-aksjonen! :)

Mari Sandvold
@marifanten på Twitter og Instagram – #AktivMedNET #CarciNorNETkreft

Les mer om CarciNor og aksjonen ”Aktiv med NET”:
http://www.carcinor.no/
https://www.facebook.com/carcinorNETkreft/

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...