Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Hva gjøres med veistøyen på Nordberg?»

Hjemme på Nordberg, flere hundre meter unna Ring3 på Ullevålsletta, så hører jeg bilene som passerer i 70 km/t mye høyere, skriver artikkelforfatteren. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Illustrasjonsfoto)

MENINGER: Etter å ha bodd på Nordberg i femten år, er min oppfatning at det er vesentlig mer veistøy her enn andre steder som ligger rett ved trafikkerte veier.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2021 kl 14:33

Nordberg er et fantastisk sted å bo, sentralt i Oslo, men noe mange på Nordberg, Sogn og Ullevål merker godt er veistøyen fra Ring3 forbi Ullevål Stadion. Selv merket jeg støyen med en gang jeg flyttet hit for rundt femten år siden, og selv om jeg på et vis har lært meg å leve med den, så plager den meg daglig.

I sommer begynte jeg å tenke over støyen da jeg var innom bensinstasjoner som ligger kloss inntil store motorveier, og jeg ble overrasket over hvor lavt støynivået var sammenliknet med Nordberg. Selv om jeg her stod bare noen titalls meter unna biler og lastebiler som suste forbi i 110 km/t så hørte jeg knapt bilene, mens hjemme på Nordberg, flere hundre meter unna Ring3 på Ullevålsletta, så hører jeg bilene som passerer i 70 km/t mye høyere.

Hvordan kan det være slik?

Min teori er at det er tunnelåpningen til Tåsentunnelen som gjør at det blir et ekstra høyt støynivå, som mange tusen beboere plages av. Jeg ser at Statens Vegvesen omtaler tunnelåpninger som støykilder. Naboer som har bodd her lenger enn meg påpeker også at støyen ble verre etter at Thon-hotellet ved Ullevål Stadion, og Bergbanen med sin store betongvegg, ble bygget.

[bUansett årsak, så oppleves det som nærmest uholdbart at så mange tusen beboere skal bli plaget av Ring3 på den måten vi blir i dag.

Så hva kan gjøres?

Det ideelle hadde selvsagt vært at Tåsentunnelen hadde blitt forlenget, og at hele Ullevålsletta hadde blitt lagt under lokk, men dette er nok urealistisk, og så vidt meg bekjent var tunnelplaner her noe av det første som ble tatt ut av Oslopakke3 i sin tid.


På E6 ved Alnabru finnes det støyskjermer som går i en bue over veien. Kanskje noe slikt kunne ha hjulpet på Nordberg? Foto: Arkivfoto/ Nordre Aker Budstikke

Kan det være et forslag å lage større støyskjermer langs veien? På E6 ved Alnabru finnes det støyskjermer som går i en bue over veien. Kanskje noe slikt kunne ha hjulpet på Nordberg? Dette bør Statens Vegvesen utfordres på.

Ettersom tunnelåpningen trolig er årsaken til at støyen blir unormalt høy, er det da mer Statens Vegvesen kan gjøre for å dempe denne? Finnes det støydempende materialer som kan brukes i tunnelåpningen? Eller langs Bergbanen og Ullevål Stadion?

Er det mulig å legge en ekstra støysvak asfalt på Ullevålsletta, ettersom veistøyen her er et særlig problem? Eller sette ned fartsgrensen på denne strekningen?

Alt dette bør Statens Vegvesen utfordres på, for veistøyen på store deler av Nordberg, Sogn og Tåsen er unormalt høy, og fører til helseplager for mange tusen innbyggere.


Hilsen
Nordbergbeboer

Artikkelforfatteren ønsker selv å være anonym, men Nordre Aker Budstikke kjenner vedkommendes identitet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...