Nordre Aker Budstikke

Hva i all verden er det vi bruker våre kongelige til?

Kronprins Haakon under åpningen av Oset vannrenseanlegg.

Nye Oset Vannrenseanlegg ble sist uke åpnet i nærvær av bl.a. H.K.H Kronprins Haakon. Hans rolle besto i å gå fram til et podium og åpne en krane. Sym...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.09.2008 kl 15:20

Nye Oset Vannrenseanlegg ble sist uke åpnet i nærvær av bl.a. H.K.H Kronprins Haakon. Hans rolle besto i å gå fram til et podium og åpne en krane. Symbolsk ja vel, men ikke mer heller, og knapt nok mulig å gjøre mindre.

For et par år siden var jeg også til stede under åpningen av Sinsen T-banestasjon. Der fikk den samme kronprins anledning til å uttale: "Herved erklærer jeg Sinsen T-banestasjon for åpnet".

Ved begge anledninger undret jeg meg over at Kronprinsen ikke var tildelt noe mer taletid. Selv er jeg ingen royalist, tvert imot, men ærlig talt; Vår Kronprins er en oppegående mann, viet til en vakker kvinne av folket, en moderne kongelig som i liten grad omgir seg med tradisjonell kongelig prakt. Burde han ikke i begge tilfellene jeg har observert han, fått anledning til å si noen kloke ord, det være seg om T-bane eller vannrenseanlegg. Som undersott ønsker jeg faktisk å vite hva vår framtidige konge kunne mene om saker og ting. Ved å invitere til kongelig taushet der de kongelig skal delta, tas en viktig dimensjon vekk fra forholdet mellom de og oss. Skal vi fortsatt ha et kongedømme, bør vi kunne få vårt kjennskap til våre kongelige fra andre kilder enn mer eller mindre tvilsomme oppslag i deler av media.

Skulle likt å vite hvordan Kronprinsen opplevde situasjonen. Med så liten plass tildelt i offentligheten, hvordan oppleves da meningen med selve kongedømmet for de kongelige selv?

Knut Hammervold

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...