Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Hva med de eldre?

nn I dagens avis kan du lese om bydelsoverlege Georg Semcesens innlegg i forrige BU vedrørende Ullevål universitetssykehus' utskrivningspraksis. Det e...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2008 kl 09:20

nn I dagens avis kan du lese om bydelsoverlege Georg Semcesens innlegg i forrige BU vedrørende Ullevål universitetssykehus' utskrivningspraksis. Det er hard kost. Semcesen nevner konkret ett eksempel, men legger til at det er mange flere graverende episoder. Både i Nordre Aker Budstikke og i andre medier skrives det med det med jevne mellomrom om eldreomsorg. Temaene er forskjellige, men ofte er historiene urovekkende lesning. Hvorfor skal det være slik at de svakeste og eldste i samfunnet kan bli utsatt for en dårligere omsorg enn alle andre aldersgrupper i samfunnet? Er det fordi at mange av våre eldste borgere ikke har ressurser og ork til å skrike høyt, og kreve sin rett?

nn Redaksjonen i Nordre Aker Budstikke har den siste tiden blitt kontaktet av flere eldre beboere i bydelen. I forrige uke ringte en dame på nesten nitti år. "Jeg føler at de som har familie og noen til å kjempe for seg får mer tid fra hjemmetjenesten, enn oss som er ensomme. Alt jeg får er to minutter om morgenen og to minutter om kvelden". Denne damen er enke, uten familie, gjennlevende venner eller familie. Hun har ingen, bare angst. "Det er grusomt når angsanfallene kommer," gråt hun i røret. "Hvis jeg bare skal sitte her ensom og redd hver dag, ser jeg ingen grunn til å leve lenger."

nn Å vite at noen føler det slik er hjerteskjærende, og kan få enhver til å grue seg til alderdommen. Når vi itillegg hører at eldre skrives ut av sykehus uten å være ferdig utredet eller behandlet, er det vanskelig å finne ord som beskriver reaksjonen.

nn I fare for å bli misforstått: Vi er overbevist om at de aller fleste ansatte i helsevesen, i bydel og kommune, gjør sitt ytterste for at de gamle skal ha det best mulig.

nn Et samlet bydelsutvalg er enige om at noe må gjøres, men saken må nok løftes på et mye høyere nivå. Og det er jo på ingen måte noe lys i tunnelen når vi også hører at Ullevål sykehus skal spare inn 375 millioner kroner på årets budsjett! Vi er enig i byråd Sylvi Listhaugs uttalelser - nå må sjefen over helse-Norge på banen og rydde opp i et uverdig helsesituasjon.

Å vite at noen føler det slik er hjerte- skjærende, og kan få enhver til å grue seg til alder- dommen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...