Nordre Aker Budstikke

KOMMENTAR av Jonny Olsen:

- Hva tenker Skeid om 2017?

Johnny Buduson skåret forrige helg hjemme mot Finnsnes, og sikret også Skeid uavgjort 1-1 mot Kjelsås søndag. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

- Skeid har vist seg som et topplag gjennom hele sesongen. Allerede nå må vi starte forberedelsene til neste år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2016 kl 14:43

2016 – et kjempeår for Skeid! La det være sagt med en gang: Skeid har levert en strålende 2016-sesong. Til tross for uavgjort i gårsdagens lokaloppgjør mot Kjelsås så lever det fortsatt et bittelite håp om opprykk (selv om Tromsdalen må blemme grovt for at dette skal skje), men det aller viktigste i 2016 har vært å berge plassen i divisjonen.

Det har Skeid nå klart.

Det var ikke mange ukene før seriestart i år at det ble vedtatt på fotballtinget at vi skulle få en ny organisering av divisjonssystemet i Norge. Dette vedtaket betyr at halvparten av lagene på landets tredje høyeste fotballnivå vil rykke ned. 7 av 14 lag i hver avdeling! Dette har også betydd at vi har vært vitne til en knallhard kamp for å berge plassen. Det gjenstår 5 seriekamper etter denne helgen, så dramatikken er langt ifra over!

LES OGSÅ: Kjelsås ville mer enn oss! Fra lokalderby søndag.

Skeid – et topplag i 2016.


Men hva betydde dette for Skeid før sesongen ble sparket i gang? Som supporterleder for Skeidoksene må jeg ærlig innrømme at jeg så for meg en knallhard kamp for å berge plassen. Avdelingen vår har mange veldig gode lag, og jeg skal ærlig innrømme at jeg så for meg at det ville bli fryktelig vanskelig å berge plassen, med tanke på konkurransen fra mange andre lag.

Heldigvis for meg har mitt tips blitt gjort til skamme, for mitt elskede Skeid har vist seg som et topplag i avdelingen hele sesongen!

Skeidoksene på plass. Fra søndagens lokalderby mellom Kjelsås og Skeid, på Grefsen Stadion, hvor det ble poengdeling 1-1. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Vi ligger per dags dato på en meget fin 2. plass. Vi har bare tapt 3 av 21 kamper, vi har scoret tredje flest mål av alle lagene i avdelingen (45 mål) og vi har bare 20 baklengs på 21 kamper. Det er bare Tromsdalen og Finnsnes som er bedre! Jeg er ganske sikker på at det er få Skeidsupportere som hadde sett for seg at vi skulle ligge på 2. plass på tabellen i slutten av september, med en teoretisk sjanse til å rykke opp.

Samtidig gir dette oss en fin mulighet som ikke mange andre lag har: vi kan begynne å planlegge 2017-sesongen allerede nå!


Hva skjer i 2017?

I 2017 blir landets tredje nivå redusert fra 4 avdelinger til 2 avdelinger. Vi går tilbake et system hvor vinnerlaget i avdelingen rykker opp, og de tre nederste rykker ned. Men kanskje aller viktigst: vi får betydelig tøffere konkurransevilkår med flere lag som har ambisjoner om å kjempe høyt på tabellen. Flere av disse lagene har større budsjett, lønnskostnader og fasiliteter enn oss, så 2017 blir sannsynligvis en langt tøffere sesong enn det har vært i år.

Men vi gleder oss likevel!

LES OGSÅ: Måtte krige for andreplassen!

Jeg har tre store ønsker for mitt elskede Skeid før vi bytter kalenderår, og jeg håper Skeid allerede nå arbeider med disse tingene:


1. Hvem er hovedtrener i 2017?

Tom Nordlie kom inn tidlig i sesongen, og uansett hvordan man vrir og vender på det så er han en viktig faktor i den strålende 2016-sesongen. Han har tilført profesjonalitet og seriøsitet inn i spillergruppa, han er klokkeklar på hvordan han ønsker at Skeid skal spille og med han ved roret har Skeid garantert tatt flere poeng enn de hadde tatt uten han. Tom Nordlie har rett og slett vist seg å være et strålende valg som hovedtrener for oss denne sesongen.

Men Toms kontrakt med oss går ut når 2016 er over. Han ble hentet inn for å sikre Topp 7-plassering for oss, og det har han nå gjort. Jeg vet at Tom Nordlie har stilt klare krav til Skeid hvis han skal fortsette i jobben, og det blir spennende å se om Skeid kan innfri disse kravene. Og hvis det ikke blir Tom Nordlie som styrer skuta neste år, så håper jeg Skeid allerede nå arbeider med andre konkrete navn som kan ta over. Så slipper vi en situasjon som vi hadde i år.

2. Hvilke spillere blir med videre? Skeid har flere spillere som har levert strålende fotball i år. Med en tilnærmet fast førsteellever har vi i store deler av sesongen levert underholdene og ambisiøs fotball, og vi har levert denne fotballen med et ungt lag. Før vi hentet Morten Berre og Jan-Gunnar Solli var vel eldstemann på laget rundt 25-26 år. Det er mye spennende i Skeid!

Samtidig vet vi at det er flere spillere som per dags dato ikke har kontrakt for neste år. Jeg håper Skeid ser denne utfordringen, og at de allerede nå er i gang med samtaler med spillerne angående neste år. Skeid bør ha en avklaring av hvilke spillere som forlater klubben og hvilke spillere som blir lenge før vi ser 1. januar 2017. Jo tidligere, jo bedre!


3. Kan vi få en bredere spillertropp?

I år har vi vært heldige i forhold til suspensjoner og skader. Det har vi ikke nødvendigvis vært i tidligere sesonger. Vi har unngått fravær på viktige spillere utover mer enn en enkelt kamp i blant, og man trenger ikke å være rakettforsker for å forstå at dette har ført til at vi har kunne spille inn en førsteellever som kjenner hverandre godt. Det er alltid en fordel for et fotballag!

Men, til neste år bør vi ha flere alternativer. Det blir en knallhard 2017—sesong med mange tøffe motstandere, og vi bør ha alternativer i alle ledd som kan komme inn og gjøre en god innsats når nøkkelspillerne er ute. I flere kamper i år har vi måttet fylle benken med unge og uerfarne juniorspillere, og selv om vi er en talentklubb og vi alltid ønsker et fokus på utvikling av våre egne spillere, så er det ingen hemmelighet at det kommer godt med med litt erfaring også.

Dette var noen av mine tanker for 2017. Jeg er først og fremst superglad for at jeg får se mitt Skeid i en ny utgave av PostNord-ligaen neste år, og at vi ikke rykker ned. Og jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste som tenker sånn.

For øvrig kan jeg også garantere en ting: Skeidoksene vil være på plass. Også neste år!

SA-SA-SA!

Jonny Olsen - Skeidoksene

LES OGSÅ ANDRE SAKER FRA NORDRE AKER BUDSTIKKE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...