Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Hvite menn sitter trygt

Med kampanjen "Kryss en kvinne! Stem mangfold!" oppfordret jeg velgerne til å bruke sin demokratiske rett til å påvirke valget. Før årets valg hadde v...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.09.2007 kl 09:40

Med kampanjen "Kryss en kvinne! Stem mangfold!" oppfordret jeg velgerne til å bruke sin demokratiske rett til å påvirke valget. Før årets valg hadde vi 83 prosent mannlige ordførere og 64 prosent mannlige representanter i kommunestyrene.

Med tittelen "– Stem ut heterofile, hvite menn" snudde Aftenposten 6. september min uttalelse på hodet og siterte meg feilaktig. Mange aviser har videreformidlet dette uriktige sitatet. Jeg vil derfor understreke at jeg aldri har bedt velgerne stemme ut noen. Det går ikke an. Det er ikke lov å stryke. Derimot har jeg oppfordret dem til å stemme inn et mer representativt mangfold av befolkningen, personer som allerede står på nominasjonslistene. Det gjør de ved å gi personstemmer.

Det er ikke med en biologisk begrunnelse jeg vil at velgerne skal stemme inn kvinner, innvandrere, funksjonshemmede, unge, lesbiske og homofile kandidater. Jeg mener at erfaringene disse kandidatene har med seg må representeres i kommunestyrene. Vi trenger også erfaringene til hvite heterofile menn, men de er som kjent meget godt representert allerede.

Kampanjen "Kryss en kvinne! Stem mangfold" var andre runde i vår valgkampanje. I første runde oppfordret vi partiene til å sette flere kvinner høyt opp på nominasjonslistene. Partiene samlet gjorde ikke en god nok jobb. Derfor oppfordret vi velgerne til å bruke sin demokratiske rett til å gi personstemmer til de kandidatene de ville ha inn.

Nå gjenstår det å se om dette fører til at noen hvite, heterofile menn må vike plassen. I så fall er det velgernes ønske.

Likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...