Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Hvorfor tagge?

TAGGEBOOM lyder en dag overskriften i en av landets største aviser. Betyr det at taggerne har våknet fra vinterdvalen? Under omtale av taggere betegn...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2008 kl 08:52

TAGGEBOOM lyder en dag overskriften i en av landets største aviser. Betyr det at taggerne har våknet fra vinterdvalen?

Under omtale av taggere betegnes de alltid i flertall. Finnes ikke taggere i entall – finnes ikke den enslige taggere? Kan det muligens være en streiftagger der ute som på EGEN hånd vil markere «her har jeg utført mine markeringer/ tags»! Det kan i ytterste fall være en som er utstøtt fra flokken, og vandrer hvileløst rundt uten mål og mening og kamerater? For taggere er alltid flere enn én. En bærer sekken med boksene, en holder utkikk, og minst EN markerer – slik som ulven eller andre dyr som vil markere sitt revir!

Taggere gjør det i flokk. Samhold skaper styrke – men blir man sterk?

Dere er jo alle skoleflinke i skjønnskrift. Men i oppførsel da – hva med den?

Hva oppnår dere med taggingen? Hva har blant annet Oslo Sporveier gjort for galt som må hevnes på denne måten? Det må vel innrømmes at det er lett å la seg irritere, når man tenker på det arbeidet som må til for å fjerne dritten igjen!

Når jeg nå skriver dette i lett irritasjon og undring, kunne det vært greit å få et svar på hva som er meningen med taggingen? Hører gjerne fra en dersom han/hun kan skrive mer enn sin egen «tag»!

Dette hjertesukket er kun stilet til de som «tagger» og ikke de som utfører graffiti – fordi tagging er ugang og forurensning! Mens graffiti har en for kunstnerisk utførelse der former, bilder og figurer er målet. Forskjellen er viktig å understreke for hindre eventuelle misforståelser!

Ps: Dere er observert der dere lister frem med den lille sekken!

Finn Sukkestad

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...