Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Hvorfor trives du i ditt nabolag?

Nordre Aker Budstikke, her ved redaktør Karl Andreas Kjelstrup, vil vite hvorfor du trives i Nordre Aker.

Hva gjør at du trives der du bor? Er det avstanden mellom husene, at naboen er grei, eller nærhet til noe du liker, som en kafé, naturen eller nærskolen? Fortell oss hvorfor du trives i ditt nabolag!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2017 kl 11:28

Nordre Aker består av en rekke lokalsamfunn. I én bydel har vi massevis av delbydeler som både har likhetstrekk og som er totalt forskjellige.

Nå vil vi høre din historie! Kontakt oss på tips@nab.no!

By og bygd

Det bor 50.000 mennesker i Nordre Aker.

Noen bor «på bygda», ja vi har faktisk flere bygder i denne bydelen i Oslo. I Maridalen, på Sørbråten og Movann, og Solemskogen, finnes små bygdemiljøer midt i skogen.

Vi har tradisjonsrike og ærverdige bomiljøer med tydelige særtrekk, med Ullevål Hageby som et av de fremste eksemplene. Men også på Tåsen og Sogn er hagebyidentiteten sterk.


På Grefsen og Kjelsås er de svært patriotiske for eget lokalmiljø, og det er til og med sterke meninger om hvor grensene går mellom nettopp Grefsen og Kjelsås.

Litt det samme finner vi på Nordberg og Korsvoll. Grønne hager og rolige villaveier. Men her bor man også i blokk. På Kringsjå står de monumentale studenblokkene, som har Sognsvann og Nordmarka som nærmeste nabo.

Og sånn kan vi fortsette. Med Tåsen, Bakkehaugen, Disen og Lofthus. For ikke å snakke om Nydalen og Storo, som transformeres i rekordfart.

På Frysja vil snart en helt ny bydel, med mange tusen mennesker, vokse fram de nærmeste årene. Samtidig stiger stadig boligprisene, og det blir dyrere å bosette seg i Nordre Aker.

På toppen av Oslo

Men hvorfor vil vi bo her, i Nordre Aker? Hvorfor trives du i ditt nabolag?


For Nordre Aker er en bydel mange trives i. Det er bydelen med slagordet «på toppen av Oslo», bydelen det er godt å bo i. Brukerundersøkelser innen en rekke tjenester viser det. Arbeidsledigheten i Nordre Aker er blant den laveste i hele Oslo.

Det er ikke sånn at vi bare bor her. Vi lever livene våre her. Og vi vil alle leve gode liv, vil vi ikke?

Derfor blir motstanden så stor når ytre påvirkning truer det vi trives med. Det tydeligste eksempelet akkurat nå er nedre Grefsen, som er vedtatt å bli et transformasjonsområde i kommuneplanen. Det kan bli greit å rive eksisterende bebyggelse og erstatte det med bygg som rommer flere mennesker.

Vil det bli like godt å bo der da? Og vil de som trives og har hjemmene sine der bare flytte over i en fireroms når villaen eller tomannsboligen bare finnes i familiealbumet? Det kan hende. Men er slett ikke sikkert.

Send oss din historie

I forbindelse med at kommuneplanen revideres, kartlegger Plan- og bygningsetaten fortettingspotensialet i en radius på 500-700 meter rundt 124 stasjoner. Det omfatter omtrent alle t-bane- og trikkestopp i Nordre Aker. Det kan endre bydelens karakter.


Det er liten tvil om at Oslo vil forandre seg voldsomt de kommende årene. Det skal bygges flere boliger. Det skal skapes nye bomiljøer (ta Frysja-utbyggingen som eksempel), men mange nabolag vil også gjennomgå endringer.

Derfor vil vi gjerne vite hva som gjør at du trives der du bor – enten det er på Blindern, på Sørbråten, på Berg, Øvre Sogn, nedre Grefsen – eller et annet sted i Nordre Aker.

Hvilke kvaliteter setter du pris på i nabolaget ditt?

Vi vil at du skal fortelle oss det. Slik at vi kan viderefortelle historiene om alle nabolagene i Nordre Aker, og hvorfor det er godt å bo der. Slik at de som skal bestemme hva som skjer med byen – og bydelen – kan se hva som er viktig for å skape et godt nabolag. Et godt sted å bo.

Send oss en mail, med din historie, bilder, eller annet som forteller om hvorfor du trives i ditt nabolag, til tips@nab.no, legg inn en kommentar under eller på våre Facebook-sider.


LES OGSÅ: Høringsutkastet til revidert kommuneplan er sendt ut. Her presenteres seks nye utviklingsområder i Oslo. Blant dem et småhusområde i Oslo

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...