Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kommentar:

«Idrett og følelser i Nordre Aker»

Hard kamp om kula mellom Kjelsås og Skeid. I år blir det nok en gang to harde oppgjør.

De som kjenner meg godt, vet at det er kun én idrettsklubb i Oslo jeg kan spare min begeistring for.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2015 kl 00:26

Resten av klubbene har jeg null problemer med.

Jeg bruker gjerne noen kroner på skrapelodd solgt av ivrig Skeid-ungdom. Jeg gir gjerne bort en pantelapp til skigruppa i Kjelsås.

Bortsett fra den ene klubben , liker jeg Oslo-klubbene.

Og jeg liker Oslo-idretten.

Den har utrolig mange medlemmer. Ved utgangen av 2013 var det 326 131 medlemskap fordelt på 1 235 idrettslag i Oslo idrettskrets.

Rundt regnet betyr det at halvparten av oss i denne byen er medlem av et idrettslag. I praksis har de aller fleste på en eller annen måte noe med et idrettslag å gjøre.

Vår egen bydel er selvfølgelig ikke noe unntak. Snarere tvert om. Våre gater (og særlig bratte bakker) er fylt opp av trimmende, løpende, spurtende og ivrige mennesker ikledd sin klubbs logo.

Vi har alt fra bandy , fotball, tennis og friidrett.
Og det er også følelser og rivalisering involvert.

Skeid tok imot Kjelsås til treningskamp på Nordre Åsen for en stund siden. I kampsammendraget på nab.no kunne vi se at det ble tatt rennafart i taklingene.
Og følelsene var hete mellom to klubber som har sine hjemmebaner i gåavstand fra hverandre.

I et intervju med en av Skeids mest profilerte supportere etter kampen ble det ikke lagt noe imellom. Her kom det fram følelser som viste et mildt sagt kjølig forhold overfor Kjelsås.

Og blant de blåhvite supporterne er det garantert gjensidige følelser.
Disse klubbene skal spille i samme 2.divisjonsavdeling i år. Det gjør også Lyn, samt Vålerenga 2. Misunnelsen over en slik herlig trikkeserie tar nesten overhånd for en Hamkam-supporter bosatt i Grefsenkollveien. Dette er avdelingen hans grønnhvite gutter skulle ha spilt i.

I denne avdelingen blir det mange tette, og harde oppgjør.

En nokså kjent fotballtrener med særdeles lite hår på hodet sa noe i denne duren for en del år tilbake:

«Fotball er følelser. Følelser er viktig».

Det blir mye følelser framover.

Alexander Synstad
Journalist

Les flere meninger:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...