Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ikke et stortingsvalg!

Nominasjonsprosessen er i full gang i Oslos bydeler. For første gang er det direktevalg over alt. Dermed påvirker du som har stemmerett sammensetninge...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.01.2007 kl 17:25

Nominasjonsprosessen er i full gang i Oslos bydeler. For første gang er det direktevalg over alt. Dermed påvirker du som har stemmerett sammensetningen i bydelsutvalget (BU) direkte. Et stort skritt i riktig retning. Nå kan du stemme på personer du kjenner i eget nærområde, som du tror vil gjøre kloke valg med direkte innvirkning på din hverdag. Tidligere har BU-ene skullet avspeile sammensetningen i bystyret. Vi har sett uheldige utslag. Bydeler med rødt flertall har fått borgerlig ledelse, og omvendt. Direktevalg er langt mer demokratisk, og reduserer avstanden dramatisk mellom velger og den som velges. Vi gleder oss til en spennende og engasjert valgkamp, og lover at vi som lokalavis skal gjøre alt vi kan for å sette lokale saker på dagsorden og bidra til meningsskifte.

Vi vil gjøre alt som står i vår makt for å motvirke de sterke kreftene som ønsker å gjøre lokalvalget til en test på regjeringens posisjon. Lokalvalg skal dreie seg om lokale saker. Vi skal sørge for at de som nå setter sitt navn på en lokal partiliste blir utfordret på lokale saker. Vi vil vite hva det enkelte lokallag og den enkelte politiker mener om saker i sin egen bydel, og i Oslo. I tiden frem til valget er det om å gjøre å holde fokuset på de nære ting. Eldreomsorg, barnehageutbygging, trikk og buss, grønne lunger, marka og boligbygging er noen stikkord.

I vår formålsparagraf står det at vi skal være "en uavhengig, konservativ avis". Det betyr at vi ikke støtter noe enkelt parti. Ingen skal kunne ta vår avis til inntekt for sitt syn. Samtidig vil vi fortsette å ta stilling til enkeltsaker, og veldig ofte vil vårt syn sammenfalle helt eller delvis med ett eller flere lokalpartiers syn. Slik må det være. Men vi vil helt sikkert også være rivende uenig med de samme lokalpartiene i andre saker. Slik må det også være.

Vi håper på stor politisk aktivitet i de kommende uker og måneder. Vi håper gamle og nye politikere benytter bydelens viktigste talerstol til å profilere seg selv, sitt parti, og sine forslag til løsninger på store som små saker. Avisens debattsider venter på innlegg og motinnlegg. Journalistene gleder seg til å følge lokalvalget fra begynnelse til slutt. Vi tror vi skal klare å engasjere mange, og at vi skal se bydelens innbyggere strømme til valglokalene for å stemme på de kandidatene de mener har gitt flest gode svar foruten for valgdagen.

Lokalvalg skal dreie seg om lokale saker

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...