Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ikke skyt på naboene

Denne uken gikk Omsorgsbygg ut med informasjon om at mange barnehager i Oslo ikke blir bygd ut på grunn av naboklager. Ifølge Omsorgsbygg kunne opptil...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Denne uken gikk Omsorgsbygg ut med informasjon om at mange barnehager i Oslo ikke blir bygd ut på grunn av naboklager. Ifølge Omsorgsbygg kunne opptil 600 flere barnehageplasser blitt bygd i fjor, men naboklager førte til at prosjektene ble skrinlagt. Det er to årsaker til at folk ikke vil ha en barnehage som nabo, uttalte direktør for barnehageavdelingen i Omsorgsbygg, Per Morten Johansen til NRK Østlandssendingen. Han slår fast at det er frykt for støy og trafikk i nærmiljøet som stopper planene. Han sier i klartekst at dersom befolkningen var mer fleksibel, så ville køene vært kortere.

Vi forstår godt at Omsorgsbygg leter etter gode forklaringer på hvorfor det er så vanskelig å produsere nok barnehageplasser i Oslo i disse dager. Køene er lange og frustrasjonene store over hele byen. Etter at Kristin Halvorsen satte inn jobben sin på at køene skal forsvinne har også det sittende byrådet fått et voldsomt press på seg for å løse problemene i Oslo. Byråd Torger Ødegaard leter med lys og lykte etter store og små arealer der det kan etableres barnehager. Og det fort.

Vi synes det blir helt feil å filleriste innbyggere rundt om i byen som bor i nærheten av alle de enkelttomtene som nå kastes inn som mulige barnehager. Det er ikke slik at behovet for barnehager opphever alle demokratiske spilleregler. Det finnes mange høyst oppegående folk som selv trenger barnehageplass, men som likevel er skeptiske til etablering i nærområdet sitt. Med høyst aktverdige begrunnelser. Det er alltid mulig at hensynet til flertallet til slutt skal veie tyngst. Men vi må ikke komme dit at vi ikke vil høre hva innbyggerne mener. Og det er ikke engang sikkert at hensynet til flertallet tilsier barnehageutbygging over alt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...