Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

– Ingen yrkesgruppe har vel vært utsatt for større og flere endringer enn lærerne?

Kirsten Skylstad, lærer ved Grefsen barneskole. Foto: PRIVAT

– Er ikke det noe som bekymrer deg - bare bittelitt, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.07.2017 kl 21:57

Kirsten Skylstad er lærer ved Grefsen barneskole. Hennes kommentar til kunnskapsministeren, har bakgrunn i Torbjørn Røe Isaksens svar til Sps Anne Tingelstad Wøien: Ikke spytt på læreren - den kan du lese her,, og kunnskapsministerens leserbrev til Tingelstad Wøien kan du lese her og i nordnorskdebatt.no.

Herr Isaksen. Jeg har lest ditt svar til Anne T. Wøien.

Interessant at du tror flere yrkesgrupper må endre praksis etter nye krav; at de må ta kurs og videreutdanning bygget på den utdanningen de allerede har - men at LÆRERE ikke har gjort/gjør det samme!

Ingen annen yrkesgruppe har vel vært utsatt for større og flere endringer enn lærerne opp gjennom årene. Vi har lydig omstilt oss etter ny forskning og politiske endringer. Vi har tatt utallige kurs i mange fag for å oppdatere oss - akkurat som andre yrkesgrupper.

Men ingen annen yrkesgruppe har fått delvis nullstilt utdanningen og måttet ta ny utdanning slik du nå har tvunget lærerne til å gjøre!


At du som politiker synes det er greit å gi en forskrift /lov "tilbakevirkende kraft" er meget spesielt. (Det ble vel sist brukt etter krigen, da de såkalte "tyskertøsene" ble fratatt sitt norske statsborgerskap. En skam for Norge!)

Det tvinger meget kompetente lærere, med høy utdanning og mye erfaring tilbake til skolebenken. I vårt sted kommer ufaglærte - i mange år fremover. Det er konsekvensen. Ser du ikke det? Er ikke det noe som bekymrer deg - bare bittelitt?

Det er ikke slik at vi som har allmenlærerutdanning ikke KAN matematikk, norsk og engelsk. Synd at du tror det. Vi har bare litt annerledes utdanning enn den som er i dag.

Men vi har utallige kurs og oppdateringer underveis, og vi har lest og holdt oss oppdatert i årevis. I tillegg har vi LÆRT gjennom samarbeid med andre lærere - og gjennom arbeidet med elever. Det er den viktigste form for læring - learning by doing!

Trist å ha
en kunnskapsminister som ikke ser dette. Trist at svært mange lærere utsettes for dette. Trist at mange elever blir rammet.

Kirsten Skylstad
lærer


LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...