Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Ja, dere skal involveres om Nydalen!»

Nydalen 2017. Foto: AVANTOR AS

KOMMENTAR: – Vi ber bare om litt tillit og tid, svarer Plan- og bygningsetaten om arbeidet og kommentarer om den helhetlige planen og mulighetsanalysen for Nydalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2018 kl 12:31

BAKGRUNN: For første gang vil kommunen lage en helhetlig plan for området. Men foreløpig er den hemmelig

Nordre Aker Budstikke omtaler 10. januar 2018 arbeidet med en steds- og mulighetsanalyse for Nydalen.

Her kommer det påstander om hemmelighold og manglende medvirkning. I samme avis, to dager senere, spør Ingeborg Briseid Kraft, Nordre Aker Venstre, hvorfor vi har valgt å unnta arbeidet med planen fra offentligheten.

Påstanden om at arbeidet med en helhetlig plan for Nydalen hemmeligholdes er en misforståelse. Bakgrunnen for at dokumentene i saken foreløpig er unntatt offentligheten er at disse så langt er interne kommunale arbeidsdokumenter svært tidlig i arbeidsprosessen.

Vi, sammen med Eiendoms- og byfornyelsesetaten og Bymiljøetaten, har sett behovet for en oppdatert og samlet oversikt over behovet for kommunale investeringer i de offentlige byrom. Det er bakgrunnen for arbeidet med en sted- og mulighetsanalyse for Nydalen, som blant annet skal være underlaget for en slik tiltaksliste og for vurdering av de enkelte planene som er og som kommer til behandling.


LES OGSÅ: Kunne selv sørget for en helhetlig plan om Nydalen!

Arbeidet har såvidt startet, og så langt er det kommunale etater og bydelene Nordre Aker og Sagene som har deltatt i et aller første arbeidsgruppemøte. Videre har vi sendt ut informasjonsbrev om arbeidet og bakgrunnen for det, til de aktører som har pågående plansaker i området.

Så vil det selvfølgelig bli en medvirkningsprosess når arbeidet kommer noe lenger, og vi har et forslag som kan diskuteres. Vi ber bare om litt tid, slik at vi får jobbet frem et utkast som kan diskuteres videre med alle involverte parter – også med de store grunneierne i Nydalen.

Vi har mye annet å gjøre, og prioriterer selvfølgelig behandlingen av de mange innsendte reguleringsplaner og byggesøknader med lovpålagte saksbehandlingsfrister. Derfor vil arbeidet med en steds- og mulighetsanalyse for Nydalen nødvendigvis ta litt tid.

Hvorfor en steds- og mulighetsanalyse nå? Nydalen har hatt en egen kommunedelplan som ble vedtatt av bystyret 12. september 1990. Denne ble opphevet av kommuneplan 2015 – Oslo mot 2030, som setter overordnede rammer også for Nydalen.


Samtidig som mye er ferdigstilt er det flere pågående og kommende detaljreguleringsplaner som skal på plass.

Derfor har vi nå behov for en oppdatert og helhetlig oversikt, noe vi håper at flere både ser verdien av og setter pris på at vi sørger for. Vi ber bare om litt tillit og litt tid, så skal vi selvfølgelig også sørge for at man blir involvert.

Andreas Vaa Bermann,
avdelingsdirektør Plan- og bygningsetaten

Delta i debatten? Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

LES OGSÅ:Lokalpolitikerne har ønske om park på Avantors tomt i Sandakerveien 113-119. Slik svarer Avantor på park-ønsket

Slik presenterer Avantor sine pågående plansaker i Nydalen

Planlegger helt nytt Nydalenkvartal

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...