Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

To gode formål må ikke slå hverandre i hjel:

Ja til hagekoloni og sykkelvei!

Befaring ved gruppeleder Bente M. Larsen (Ap) og leder i Miljø-plan og samferdselskomiteen Terje Olav Moen (Ap). Foto: Privat

KOMMENTAR: Den nye sykkelveien langs Ring 3 kan ta en del av Sogn Hagekoloni: – Vår bydel må ha rom for både hagekolonister og syklister! skriver artikkelforfatterne.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.04.2018 kl 18:44

Bydelsutvalget i Nordre Aker vil i sitt møte 3. mai behandle høringsinnspillet til reguleringsplanarbeidet for oppgradering av gang- og sykkelvei som går forbi Sogn Hagekoloni. Som planen foreligger i dag vil to gode formål komme i konflikt. Slik trenger det ikke å være.

Vi er glade for at reguleringsarbeidet for ny høystandard sykkelvei langs ringveien fra Universitetskrysset forbi Ullevål og opp til Bergkrysset nå er startet. Den vil knyttes sammen med sykkelveien på Tåsenlokket og etter hvert også gå videre til Storo.

Men akkurat forbi første kvartal av Sogn hagekoloni er det vanskelig å få til en slik standard uten å måtte ta noe av arealet til hagekolonien.

LES BAKGRUNNEN: Tar av kolonihagen for å få bedre plass på gang- og sykkelveien

Arbeiderpartiet har programfestet i bydelsprogrammet at vi skal bevare hagekoloniene våre. De er verdifulle for lokalmiljøet som grønne rekreasjonsområder kort vei fra sentrum, og utgjør grønne lunger i områder med sterk fortetting og urbanisering.


I Miljø, plan og samferdselskomiteens møte den 16. april fremmet Arbeiderpartiet forslag om at det i reguleringsarbeidet må vurderes hvordan ny sykkel- og gangvei kan anlegges samtidig som at hagekolonien berøres minst mulig. Adkomst for utrykningskjøretøy til området er også viktig og må ivaretas i reguleringen. I tillegg må overvannsproblematikken for Sogn Hagekoloni vurderes grundig. Dette forslaget ble vedtatt. Vi håper på gjennomslag for dette i Bydelsutvalget og at vår bydel har rom for både hagekolonister og syklister!

Bente M. Larsen (Ap)
Gruppeleder

Terje Olav Moen (Ap)
Leder i Miljø-plan og samferdselskomiteen

LES OGSÅ:

Nabotomta: Legger frem planer om inntil ti etasjer på Ullevål


Nabolaget svært bekymret for Rektorhaugen: «Vi har stemt på dere for at dere skal ta vare på oss»

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...