ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Ja til skøyteis på Skeidbanen», mener Roar

Roar Smelhus fra tidligere anledning. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

MENINGER: Øvre bane på Skeidbanen har alltid vært en tumleplass for «barn og unge i alle aldre», skriver Roar Smelhus, som oppfordrer til å støtte oppropet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Her møtes folk fra Torshov, Sinsen, Sagene, Årvoll, Løren, Disen, Grefsen og Kjelsås for å leke oss med fotball, skøyter, bandy, LaCross, radiostyrte biler, agilitytrening for hunder, løkkehockey og mye mer. Over 60.000 naboer har kort vei til banen.

Grunnet klimaendringer er isen truet. Nå må vi legge forholdene til rette for at vi også i fremtiden kan stå på skøyter på Nordre Åsen. Her trenger vi hjelp fra ansvarlige politikerne som må stå for tidligere løfter om en kunstisbane. Områder som har fått en kunstisbane har ekstrem pågang gjennom hele vinteren, bare ta titt på Voldsløkka.

Ønsker vi ikke det samme tilbudet i vår egen bydel? Både bruk og samfunnsnytte vil gjøre en slik investering alt annet enn skremmende.

Vi har forståelse for at idrettsmidlene i kommunen er begrenset, og prosjekter står i kø. Vårt prosjekt har imidlertid vært på trappene siden 1994, og sist i 2021 var det også et forprosjekt for kunstis på Nordre Åsen 2 på Oslo kommunes prioriterte liste, med ble igjen strøket av budsjettet.

ANNONSE

Dagens byrådsplattform er en av de mest ambisiøse i verden når det kommer til å skape en bærekraftig byutvikling. I det siste har også sosial bærekraft få sin etterlengtede plass. Kunstis på Nordre Åsen passer som hånd i hanske med tanke på et tilbud som svært mange vil ha glede av. Møteplasser er viktig, og man må legge til rette for et mangfold av brukere og aktiviteter, og det er nettopp noe av det vi legger opp til og støtter.

I byrådserklæringen fremgår det hvilke prioriteringer våre politikere skal gjøre. «Byrådet vil legge til rette for levende og attraktive nabolag over hele byen, med sosiale møteplasser, grøntområder og områder for lek og aktivitet», og det er nettopp dette vi mener prosjektet vil ivareta.

Videre i løfte 7; «I Oslo skal vi ha levende nabolag der alle har et trygt sted å bo, med aktiviteter og opplevelser for alle, rikere naturmangfold og kort vei til flotte friluftsopplevelser» En kunstisbane kan være til nytte for den organiserte idretten, men viktigst for oss er hva den gjør med nabolaget som møteplass. Bydelsutvalget har gitt klubben full støtte, men positive signaler fra kommunen uteblir.

Selv uten egen is har dugnadsgjengen i Skeid Bandy fått frem et Eliteserielag de siste to sesongene, men rekrutteringen skjer i dag ikke fra egne rekker, noe som ikke er bærekraftig. Skal A-laget overleve, må vi etter hvert få i gang igjen rekrutteringen fra egen utvikling av spillere.

ANNONSE

Jeg oppfordrer alle til å støtte oppropet vårt for en kunstisbane på Nordre Åsen. Oppropet støttes allerede av omkringliggende skoler, barnehager og borettslag, men vi trenger flere underskrifter. Det handler om barna våre og det handler om et levende og sunt nærmiljø.

Enig? Her kan du støtte oppropet.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE