Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kommentar:

– Jeg har fylt 50 og opplever stadig drikkepress

Kathrine Daniloff forteller om drikkepress, også for de som er langt eldre enn ungdomsalder. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIVFOTO

- Men hvorfor drikker du? spør jeg. Da blir det så stille!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.01.2016 kl 21:21

Lørdag la Dagbladet.no ut fra bloggen til Martine Halvorsen (17), fra "Sykt Perfekt", den nye TV-2-serien, og som handler om drikkepress. Kathrine Daniloff er 50. Hun har lest Martines kommentar, og forteller om drikkepress også langt over ungdomsalder.

Jeg har fylt 50 og jeg opplever stadig drikkepress.

Når folk spør meg for tredje gang om hvorfor jeg ikke drikker, "seriøst, hvorfor drikker du ikke sammen med oss", svarer jeg av og til med spørsmålet: - Hvorfor drikker du? Og følger opp med: Vil du snakke om det?

Da blir det så stille, og alle synes jeg er skikkelig sær og i tillegg slem. Av og til blir jeg bare lei.

LES OGSÅ: Sykt perfekt? Foreldre: Lær barna deres å prioritere

For å være ærlig: Jeg synes livet er for kort til å kaste bort en eneste dag med å være fyllesyk. Jeg vil kjenne at kroppen funker så ofte jeg kan

Men jeg legger meg ikke borti at folk ikke tenker som meg. Så lenge de ikke plager meg med det. Kardemommeloven, som jeg sverger til, er grei sånn. (Da snakker jeg selvsagt ikke om helsebudsjettet, som korrelerer med drikkekulturen). Men den diskusjonen er det ingen som orker å ta.

LES OGSÅ: Kathrine er drømmedama til miljøbyråden

Poenget er bare at det er drikkepress i alle aldersgrupper og i flere sosiale lag. Selv synes jeg det er ganske underlig når folk jubler når jeg tar et glass vin, fordi de synes det virker så skinnhellig at jeg vanligvis ikke drikker.

Jeg er vel mye, men skinnhellig det er vel en av tingene jeg ikke er.

Det er ikke det perfekte jeg søker, men dager uten å føle meg syk av fylla dagen før. Når sant skal sies, finner jeg heller ikke så mye glede i rus.

Kathrine Daniloff

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...