Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Om ny rulleskitrasé:

– Jeg har store vansker med å forstå prioriteringene

Foto: Lise Åserud / NTB (illustrasjon)

KOMMENTAR: – Når jeg derfor sammenligner det jeg leser om planene for rulleskiløypa på Sogn med Linderudkollen, så kan jeg ikke bli annet enn svært forundret over prioriteringene som ligger til grunn for disse to anleggene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Bakgrunnen for denne kommentaren er planen om en rulleskitrasé på Sogn, Nordre Aker Budstikke har også omtalt planen tidligere i år - og her i denne saken. Aftenposten i juli omtalte også planene og hvor det listes opp alle utfordringene for å eventuelt få planen gjennomført - her kan du lese den saken, og som Svein Olav Bø referer til. Nordre Aker Budstikke har også omtalt at byrådet ikke ønsker å prioritere videre arbeid med rulleskianlegg på Linderudkollen - les mer her.

Etter å ha lest saken fra 16. juli (journ. anm. Aftenposten) om den planlagte rulleskiløypa på Sognsvann sitter undertegnede igjen med flere spørsmål enn svar. Så fremt journalisten har beskrevet de faktiske forhold slik de er, og det er ingen grunn til å tro noe annet, så er det eneste som til nå synes å være på plass at det foreligger en tillatelse fra statsforvalteren til oppstart av planarbeid innenfor markagrensen. Og det gjenstår å se om planen for rulleski på Sogn i det hele tatt blir noe av.

I motsetning til planene på Sogn, så ligger løypenettet på Linderudkollen ferdig, med opplegg for snøproduksjon og deler av traséen er allerede fundamentert for rulleskiasfalt.

Det som imidlertid mangler på Linderudkollen er en søknad til statsforvalteren om tillatelse til igangsetting av planarbeid innenfor markagrensen. De tillatelser som i sin tid ble innvilget av Oslo kommune til å anlegge løyper på Linderudkollen, gjelder altså ikke for å fullføre anlegget.

Når jeg derfor sammenligner det jeg leser om planene for rulleskiløypa på Sogn med Linderudkollen, så kan jeg ikke bli annet enn svært forundret over prioriteringene som ligger til grunn for disse to anleggene. I kortform kan det kanskje sammenfattes slik:

  • På Linderudkollen ligger løypene fiks ferdig og venter på asfalt, men hele prosessen er satt på vent og det er ingen planer om på kort sikt å søke statsforvalter om tillatelse til oppstart av nytt planarbeid.
  • På Sogn har statsforvalter sagt OK til oppstart planarbeid, men alt annet gjenstår, og det ramses også opp utfordringer og innsigelser til forslaget - i tillegg til at området er innenfor markaloven, og mulig vern av kulturminner og at løypene vil gå på dyrket mark.

I min verden er det således ikke mye tvil om hva som ville vært billigst og raskest å fullføre, og jeg har store vansker med å forstå prioriteringene som er lagt til grunn i dette arbeidet. Det er vel flere enn meg som gjerne vil vite mer om hva som ligger bak de prioriteringer som er lagt til grunn for prosessen?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...