Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

– Jeg hater hunder!

Hunder og joggere i skogen. ILLUSTRASJONSFOTO

KOMMENTAR: Satan. Fyttifaen i helvete. Beklager språkbruken min.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.12.2016 kl 21:09

Men. Altså. Nok en gang er jeg blitt skremt ut i grøften av en hund. Jeg hater hunder. Ja, ikke sånn generelt. Hunder er sikkert allright de. Men de er, altfor ofte, ikke særlige hyggelig å møte på når en er ute og løper.

Ok. Jeg er, sånn generelt, heller ikke særlig glad i hunder. De er greie nok. Hyggelig for ungene og for de som eier de. Av og til fine og se på. Det kan være gøy med hund. Ikke misforstå meg, selv om jeg ikke er så veldig begeistret for hunder, så er det ikke slik at jeg har så veldig mye i mot dem heller. Ja, bortsett fra dette med løpingen da.

LES OGSÅ: Løse hunder angrep den blinde katten som gikk i bånd

Jeg innrømmer det. Jeg er nok ikke den mest elegante løperen. Der jeg kommer gampene bortover turveien kan jeg kanskje virke skremmende for noen og enhver. Ja, kanskje særlig for hundene. Det kan i hvert fall virke som om jeg er skremmende.

Jeg løper helt vanlig da jeg ser hunden. Og eieren. De er godt bundet til hverandre. Jeg tenker at dette går fint. Legger meg ut til siden. Motsatt side av hunden. Selvsagt.


Prøver å ikke se på den i det jeg kommer nærmere og nærmere. I det jeg løper forbi hopper den etter meg. Kanskje er den sint og vil forsvare seg og eieren mot dette udyret som kommer løpende. Kanskje blir den skremt og redd. Kanskje vil den leke. Jeg bryr meg ikke.

LES OGSÅ: Marlii (3,5) er en hund etter farger

Der jeg har hoppet en meter ut i grøften. Skremt. Litt redd. Sint. Absolutt ikke leken. Jeg gir eieren det sinte blikket. Vifter med hendene oppgitt. Latterlig surpomp. Jeg altså. Og løper videre. Ikke har jeg tid til å høre eventuelle unnskyldninger eller forklaringer. Ikke hører jeg dem heller. Der jeg skrur musikken et par knepp høyere.

Kjenner på den lille strekken jeg fikk i ryggen av det uventede hoppet til siden. Faen heller…Sug deg. Hørte jeg virkelig rett? Sug deg. Det var det han sa. Det var mørkt og vått midt inne i skogen.

Nok en gang kom hunden mot meg. Nok en gang ble jeg usikker. Redd. Nok en gang slo jeg oppgitt ut med armene. Denne gangen lirte jeg av meg noen ord om at de godt kunne holde hunden i bånd. Grrmf. Jeg snudde. Hva var det du sa? Han snudde. Kom mot meg midt inne i skogen. Shit.


Nå var det ikke bare hunden som gjorde meg redd. Han gikk mot meg. Sa klart i fra om at det ikke var båndtvang og at jeg fikk finne meg et idrettsanlegg om jeg ikke likte hunder.

Vi løp hver vår vei. Begge sinte og irriterte. Duster. En times tid etterpå møttes vi igjen på stien. Begge smilte. Sa hei. Løp videre.

Vær så snill. Kan ikke dere hundeeiere holde hunden litt fastere, litt nærmere deg selv når jeg nærmer meg i skogen? Så skal jeg love å smile neste gang.

Altså. Jeg mener det. Jeg hater hunder. Når jeg løper.

Cato Brunvand Ellingsen
blogger og jogger


LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...