Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Julegave til Linderud-kollen

Mens vi venter på snødryss, skiføre og appelsinpauser kan vi i Nordre Aker glede oss over pengedryss. Årets julegave kommer fra Kultur- og Idrettsetat...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Mens vi venter på snødryss, skiføre og appelsinpauser kan vi i Nordre Aker glede oss over pengedryss. Årets julegave kommer fra Kultur- og Idrettsetaten (KIE), som ønsker å bruke rundt 40 millioner kroner på Linderudkollen Idrettsanlegg. Ikke bare skal hoppbakkene oppgraderes, også alle som er glad i "bortoverski" kan glede seg stort. KIE ønsker at Linderudkollen blir et moderne skiidrettsanlegg med en oppgradering av det eksisterende kunstsnøanlegget. Det betyr muligheten for en kunstsnø-langrennsløype i området, fra halvannen til fire kilometer lang. Selv med kunstsnø må vi ha kaldere vintre enn vi har opplevd hittil i år for å kunne spenne på oss langrennskiene. Men vi må tørre å håpe på mer normale forhold i årene som kommer, og at anlegget som nå kan bli en realitet blir til glede for veldig, veldig mange.

Nordre Aker Budstikke tilhører dem som er opptatt av fortsatt sterkt vern av marka. Vi har hatt og har fortsatt sterke sympatier med Naturvernforbundet og Solemskog-beboerne som har kommet med sterke innvendinger mot kunstsnøanlegg og løyper i Lillomarka. En oppgradering av Linderudkollen er langt mindre kontroversielt. Også her må man tenke miljø og stedstilpasning. I tillegg til oppgradering av hoppbakkene og kunstsnøløype, ønsker også KIE seg en én-seters stolheis for bakkene, ny varmestue, og gjerne enda flere parkeringsplasser. Elementer som til sammen utgjør vesentlig økt bruk. Vi velger likevel å applaudere planene, og tror de positive sidene langt overstiger de eventuelle negative effektene. Skifolket trenger tilbud i nærmiljøet. Det er et vesentlig samfunnsproblem at barn og unge henfaller til sofa og hendelser på skjerm fremfor ekte fysiske opplevelser. Mulighetene for fysisk utfoldelse i nærmiljøet er viktig av mange årsaker. Vi sier ikke at hoppbakker og langrennsløyper alene sørger for mindre fedme eller mindre kriminalitet. Men det er klare sammenhenger mellom tilbud og bruk. Og vi ønsker oss så mange i sporet som mulig, enten de velger adrenalinsporten hopp, eller de ønsker å gå langrenn. Det skal bli spennende å følge fremdriften, og se om vi faktisk har et helt nytt anlegg ferdig om fem år.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...